Τριακόσιες χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το Εργοστάσιο Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη
“Ανάσα” δίνουν την περίοδο της κρίσης στις τοπικές οικονομίες τα θεματικά πάρκα, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα Δικτύωση Τοπικών Επιχειρήσεων” που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος Παύλου Μελά και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΘΕΣ.
Ο Δημήτρης Συμεωνίδης, από την δημιουργική ομάδα Dream Walkers, που υλοποίησε τα χριστουγεννιάτικα πάρκα “Ονειρούπολη”, στη Δράμα, “Μύλος των Ξωτικών” στα Τρίκαλα, “Αστερόκοσμος” στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, αλλά και το “Εργοστάσιο Σοκολάτας”, τόνισε ότι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για κάθε ευρώ τζίρο των θεματικών πάρκων, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται παραπλεύρως “βάζουν στα ταμεία” 1,87 ευρώ.
Όπως επισήμανε, κάθε 1.000 ευρώ ανάλογης επένδυσης, εισέρχονται στην τοπική οικονομία πολλαπλασιασμένα εφτά με δέκα φορές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τις 38 μέρες λειτουργίας του “Μύλου των Ξωτικών” εισήλθαν στην τοπική οικονομία των Τρικάλων 15 εκατομμύρια ευρώ.
Το “Εργοστάσιο Σοκολάτας”, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ολοκληρώνει τη λειτουργία του την Παρασκευή, επισκέφθηκαν περίπου 300.000 άτομα, μεταξύ αυτών 70.000 μαθητές από 39 νομούς της χώρας. Το 40% των επισκεπτών στο θεματικό πάρκο, που βρίσκεται στη ΔΕΘ, ήταν εκτός Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση μίλησαν, ακόμη, τα μέλη των Dream Walkers Γρηγόρης Αβανίδης και Βίκυ Βουρνιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
Εταίροι της σύμπραξης ΔΥΘΕΣ είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Β.Δ. Θεσσαλονίκης (συντονιστής), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, οι δήμοι Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου, τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης “Τεχνική Εκπαιδευτική” και “Εκπαιδευτική Παρέμβαση” και ο “Ορθολογισμός Α.Ε.”.