Το βραβείο στο YummyWallet από Θεσσαλονίκη
Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι YummyWallet, έλαβε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 2016 από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμά Μαλούτα.
Το 1ο Βραβείο του «Συνεργάζομαι 2016» έλαβε το YummyWallet, αποτέλεσμα της συνεργασίαςτης Ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού, του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της YummySoftware.
Το βραβείο απενεμήθη από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμά Μαλούτα στον ιδρυτή κ. Θεόφιλο Μυλωνά, κατά τις εργασίες του Συνεδρίου TechnologyForum 2016 που διεξήχθη την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο κτίριο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Yummy Wallet, του οποίου η πιλοτική λειτουργία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο 2016, είναι ένας μοντέρνος «ψηφιακός κουμπαράς» για κινητές συσκευές, ο οποίος δίνει δυνατότητες πληρωμών άλλα κυρίως αποταμίευσης χρημάτων, άμεσα διαθέσιμων μέσω των ΑΤΜ της χώρας, που προέρχονται ως ανταμοιβή, όταν οι χρήστες ψωνίζουν από συγκεκριμένα καταστήματα.
Η εταιρία ανήκει στον κλάδο του Fintech (προέρχεται από την σύνθεση των όρων Financial Technology, δηλαδή τεχνολογίες στον χρηματοοικονομικό τομέα), ο οποίος αποτελεί έναν από τους πλέον ραγδαίως αναπτυσσόμενους τομείς στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως.
Οκ. Θωμάς Μαλούτας, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που έχει την τιμή να απονείμει το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, το οποίο αποτελεί μια ώριμη προσπάθεια και προϊόν συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματικού κόσμου και ερευνητικής κοινότητας και συμβαδίζει απολύτως με το πνεύμα του TechnologyForumκαι του «Συνεργάζομαι».
Από την πλευρά του, ο Θεόφιλος Μυλωνάς, ιδρυτής και εμπνευστής της ιδέας δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη, ως η πόλη των συνεργασιών με πετυχημένα παραδείγματα, θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης τηςYummy Software, μιας startup με διεθνή προσανατολισμό.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ηγείται της ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού, επισήμανε ότι τέτοιου τύπου συνεργασίες είναι ιδανικές για τα Πανεπιστήμια καθώς δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές αφενός να εξελίξουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και αφετέρου να αντιληφθούν την επιχειρηματική διάσταση κατά τη μετατροπή μιας ιδέας σε πράξη.
Το «Συνεργάζομαι», είναι ο θεσμός επιβράβευσης συνεργασιών μεταξύ Βιομηχανικών φορέων (Εταιρίες πληροφορικής & Βιομηχανίες) και Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς) και έχει ως στόχο να δώσει κίνητρα για Τεχνολογικές Συνεργασίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν, με αποδοτικό τρόπο, νέα/καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Το «Συνεργάζομαι» και το Technology Forum διοργανώνονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της EnterpriseGreece (EG) και του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΘ) και με την ενεργό συμμετοχή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).