Το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στο Google Maps

“Ποδαρικό” στους χάρτες της Google (Google Maps) έκανε η Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που “ανέβασε” επικαιροποιημένα δεδομένα από το ιστορικό της κέντρο, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε πρόσφατα στους Έλληνες χρήστες να προσθέτουν στοιχεία στους συγκεκριμένους ψηφιακούς χάρτες μέσω του Google Map Maker.

 

Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής;

Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους και αναζητούν, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο, αφού έχουν τελειώσει την περιήγησή τους στο Λευκό Πύργο, μπαίνουν μέσα στο χάρτη και βλέπουν τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση.

 

“Είναι ένα εργαλείο να αναδείξεις την επιχείρησή σου και την πόλη σου προβάλλοντας τα σημεία ενδιαφέροντος και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις για αυτό”, είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thessaloniki, της κοινότητας προγραμματιστών της Google που διοργάνωσαν το γεγονός.

 

Οι ομάδες εργάστηκαν σε τέσσερις περιοχές:

  • Αριστοτέλους
  • Νέα Παραλία
  • Λιμάνι (μαζί με τα Λαδάδικα)
  • Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
  •  

“Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν σωστές πληροφορίες και να βοηθούν τον επισκέπτη, τουρίστα και γενικά, κάθε ενδιαφερόμενο, να βρίσκει αυτό που θέλει”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thessaloniki .

“Για παράδειγμα, πρώτη φορά μπήκαν σωστά στοιχεία για τους χώρους στο λιμάνι, όπως το μουσείο κινηματογράφου (πού βρίσκεται, το ωράριο λειτουργίας, το πρόγραμμα κ.α.) ή αναλυτικές πληροφορίες για τα περίπτερα της ΔΕΘ”, υπογράμμισε ο κ.Τζίνης.

Τα δεδομένα θα υπάρχουν τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

“Αυτό ήταν μόνο το ζέσταμα” λέει χαμογελώντας ο ιδρυτής του GDG, καθώς η Κοινότητα περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να έρθει και στη Θεσσαλονίκη το σύστημα Street View, που “κουμπώνει” πάνω στους ψηφιακούς χάρτες και προσφέρει τρισδιάστατες εικόνες.

 

Περισσότερα στοιχεία για το Street View στην Ελλάδα θα δοθούν σε επίσημη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στο Ζάπειο Μέγαρο από την Google Hellas.