Thessaloniki Food Festival: Μπουγάτσα και λουκουμάδες για καλό σκοπό
Η αυλαία του 4ου Thessaloniki Food Festival έπεσε χθες με μία φιλανθρωπική εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπου σερβιρίστηκε ελληνικό πρωινό. Το μενού περιελάμβανε τοπικά εδέσματα της Θεσσαλονίκης και συνταγές του γαστρονομικού οδηγού της πόλης. Μπουγάτσα, κουλούρι Θεσσαλονίκης, τραχανάς με τυρί και λουκουμάδες με μέλι ήταν μερικά από όσα δοκίμασαν Θεσσαλονικείς και πολλοί επισκέπτες.
Το μενού κόστιζε συμβολικά 15 ευρώ και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος παιδιών πασχόντων από κυστική ίνωση.
“Η κυστική ίνωση είναι μία πολυσυστηματική νόσος, που με την πάροδο του χρόνου επηρεάζει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αναπαραγωγή με πάρα πολλές επιπλοκές, όπως σακχαρώδης διαβήτης. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία για την κυστική ίνωση”, τόνισε η Ρούλα Τζώνου, πρόεδρος του Συλλόγου.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ευαισθητοποίηση του κόσμου δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων και υπεύθυνος του Thessaloniki Food Festival Σπύρος Πέγκας, σημειώνοντας πως δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθούν το έργο και η προσπάθεια του Συλλόγου.
Υπενθυμίζεται ότι η δράση αυτή υλοποιείται από το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας κάθε χρόνο να ενισχύσουν ένα φιλανθρωπικό σωματείο που έχει διακριθεί για την προσφορά του σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.