Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία της πόλης
Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους δημότες θα παρέχεται σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία σε πρώτη φάση, σε διάφορες περιοχές της πόλης, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης δικτύωσης (Wi-Fi hotspots). Το έργο υλοποιείται από τις εταιρείες Hellas Online και HCN, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και προσφέρουν δωρεάν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του δικτύου, ύστερα από αποδοχή της σχετικής δωρεάς από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hellas Online θα παρέχει δωρεάν για τα δύο (2) πρώτα έτη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, επιλογής του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο Ανθοκομικής, η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος, τα Πάρκα Παραλίας, η Πλατεία Ρομφέη Β’, η Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η Τούμπα, το Πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ. Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή λειτουργεί ήδη από τη συγκεκριμένη εταιρία στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Αντίστοιχα, η εταιρεία HCN – Ελληνικά Δίκτυα Καλωδίων Μ.Ε.Π.Ε. θα προσφέρει για πέντε (5) χρόνια σε όλους τους δημότες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi Hotspots σε όλα τα κτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Η πρόσβαση είναι ήδη διαθέσιμη στις Πλατείες Π. Συνδίκα, Αίνου, Παπαναστασίου και Καούδη ενώ προχωρούν οι εργασίες για τις περιοχές: Πάρκο Νέας Ελβετίας, Πλατεία Ίριδος, Πλατεία Μηνά Πατρικίου, Πάρκο Κρήτης, Γήπεδο Άρεως, Γήπεδο ΠΑΟΚ και Γήπεδο Αχιλλέα Τριανδρίας.
Οι συνδέσεις υλοποιούνται σταδιακά και οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου διμήνου.
«Το έργο αυτό αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσφέρει στους δημότες μία υπηρεσία ψηφιακής τεχνολογίας, εντελώς δωρεάν» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και συμπλήρωσε: «Η δημιουργία ζωνών ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, προώθηση και αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και πληροφόρησης και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους πολίτες όσο και στην τοπική οικονομία, καθώς πλέον με απλά βήματα, ακόμη και τα άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο».