«Πανικός» στο Ιπποκράτειο: Τρεις εργαζόμενοι γιια 30.000 ραντεβού
Πανικός επικράτησε την Τετάρτη με τα τηλεφωνικά ραντεβού για τα οφθαλμολογικά περιστατικά στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”. Ασθενείς σε απόγνωση καλούσαν επί ώρες το ένα και μοναδικό τηλεφωνικό νούμερο (2310-892500) που ισχύει για τα ραντεβού όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βγάλουν άκρη.
Όπως κατήγγειλαν στην “Εφημερίδα Μακεδονία” ασθενείς, από τις 7.30 το πρωί, οπότε αρχίζει να λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή έως τις 14.30, δεν κατέστη δυνατόν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού. Κι αυτό, διότι άλλοτε απαντούσε μόνο ο τηλεφωνητής κι άλλοτε το δίκτυο ήταν απασχολημένο, σαν κάποιος να είχε “κατεβάσει” το τηλέφωνο. Μάλιστα, υπήρχαν ασθενείς που είχαν καλέσει για ραντεβού για μία οφθαλμολογική εξέταση πριν από τέσσερις μήνες, αλλά όλα τα ραντεβού ήταν κλεισμένα. Έτσι, τους είχαν πει να ξανατηλεφωνήσουν χθες, αλλά και πάλι στάθηκαν άτυχοι. Μάλιστα, πολλοί ασθενείς τηλεφωνούν από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και σαφώς δεν είναι δυνατόν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να κλείσουν επί τόπου και με φυσική παρουσία το ραντεβού τους.
Το πρόβλημα παραδέχεται και ο αναπληρωτής διοικητής του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου, Νικόλαος Φαρμάκης. Όπως εξηγεί, υπάρχουν μόλις τρεις εργαζόμενοι για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου για το κλείσιμο ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Συνεπώς, οι άνθρωποι αυτοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν όλους όσοι καλούν.
“Το τηλέφωνο για ραντεβού είναι ίδιο για όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Σήμερα (σ.σ. χθες) δημιουργήθηκε ένας πανικός με το οφθαλμολογικό ιατρείο, διότι μετά από 4 μήνες που ήταν όλα τα ραντεβού κλεισμένα, άνοιξε πάλι η διαδικασία για να κλείσει κάποιος ραντεβού για τους επόμενους μήνες. Συνεπώς, ο φόρτος ήταν ιδιαίτερα μεγάλος”, τονίζει ο κ. Φαρμάκης.
Παράλληλα, αναφέρει ότι “έχουμε μόνο τρεις εργαζόμενους για το συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο. Υπάρχουν τρεις γραμμές, που σημαίνει ότι αν κάποια είναι κατειλημμένη ή βάζει τον ασθενή που καλεί στην αναμονή, κάποια άλλη θα απαντήσει. Χρειάζεται υπομονή. Δυστυχώς, η έλλειψη διοικητικού προσωπικού είναι πολύ μεγάλη στο νοσοκομείο μας, καθώς δουλεύουμε με το 49% αντί του 100% που θα έπρεπε”.