ΠΑΜΑΚ: Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού θα αποκτήσουν μέχρι σαράντα απόφοιτοι των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης, που θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα, διάρκειας περίπου δύο μηνών (29/2/2016-13/5/2016) και συνολικά 240 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, στη Λάρισα.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και την πραγματοποίηση επισκέψεων, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και  πρακτική, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εκτός Λάρισας, στοχεύοντας στην κατάρτιση των συμμετεχόντων βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας εκ των ακόλουθων γλωσσών: Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Ρωσική, ενώ εάν επιλεγούν επιβαρύνονται με δίδακτρα, τα οποία ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων θα κυμαίνονται από 713 έως 950 ευρώ. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετακίνησης που απαιτούνται για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός Λάρισας, καθώς επίσης και η παροχή διδακτικού υλικού. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρέχει στους συμμετέχοντες δυνατότητα σίτισης στο φοιτητικό εστιατόριο στο κέντρο της Λάρισας, με τη καταβολή συμβολικού αντιτίμου ύψους 4 ευρώ ανά γεύμα.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη σχετική προκήρυξη από ΕΔΩ ή να απευθύνονται στα Προγράμματα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τηλέφωνο 2310-891.676.