Ο αγώνας για τη διάσωση του αγγελιόσημου συνεχίζεται, διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο αγώνας για τη διάσωση του αγγελιοσήμου, ως πόρου των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων, συνεχίζεται, διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Μετά το Πάσχα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων, εκπρόσωποι των οποίων τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με την μορφή που εξήγγειλε χθες η ΠΟΕΣΥ.

Επίσης, χαρακτήρισαν επιτυχημένη την απεργία τόσο όσον αφορά την κυβέρνηση, η οποία-όπως υπογραμμίστηκε- έλαβε το μήνυμα όσο και για τους συναδέλφους που επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή σε δύσκολες συγκυρίες, ενώ καυτηριάστηκε για άλλη μια φορά το γεγονός των απεργοσπασιών.

Τονίστηκε ακόμη ότι το θέμα των διαγραφών από την ΕΣΗΕΑ όλων όσοι έσπασαν την απεργία θα εξεταστεί και θα προχωρήσει.

Για τον ΕΔΟΕΑΠ επισημάνθηκε ότι γίνεται «κλασική ληστεία μετά φόνου» και υπογραμμίστηκε ότι ο κλάδος των ΜΜΕ έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αμέσως μετά τον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι εκπρόσωποι των αρμόδιων συνδικαλιστικών φορέων υπογράμμμισαν ακόμη ότι ο αγώνας των δημοσιογράφων θα συνεχιστεί, ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος σε δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης, αυτή την εβδομάδα, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, επισημαίνοντας όμως ότι «συζητάμε μόνο αν υπάρχει το θέμα του αγγελιοσήμου στο τραπέζι».

Σε συζητήσεις, χθες, με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους θεσμούς τρίμηνη παράταση για το θέμα του αγγελιοσήμου και αναμένει την απάντηση τους.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δήλωσε ότι πρέπει να τιμήσουμε τους συναδέλφους που κράτησαν ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα συμμετέχοντας δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και για αυτό τόνισε ότι «πρέπει προσεκτικά και κατά περίπτωση να εξετασθεί το ζήτημα διαγραφής μελών».