New York Times: Θεσσαλονίκη, ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς
Μία λίστα με 52 προορισμούς που θα έπρεπε κανείς επισκεφθεί μέσα στο 2016 δημοσίευσαν οι New York Times, με τη Θεσσαλονίκη να κερδίζει μία θέση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε αυτήν την κατάταξη.
«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» γράφουν οι NYT που «αναγορεύουν» τη Θεσσαλονίκη κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, αλλά και πρωτεύουσα των χαμηλών τιμών, δίνοντάς της την 47η θέση στην κατάταξη, ανάμεσα στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και τη Μάρφα του Τέξας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία ανοίγοντας εστιατόρια και ανακατεύοντας «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικές και οθωμανικές γεύσεις» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές.
Ανάμεσα στα εστιατόρια οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του Sebrico, για τους χορτοφάγους προτείνουν το Roots, ενώ κάνουν αναφορά και στα γλυκά του καφέ Estrella.
Παράλληλα, στο άρθρο γίνεται λόγος για τον φοιτητόκοσμο που, όπως αναφέρεται, δίνει ζωντάνια στην πόλη, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζεται οραματιστής.
Σύμφωνα με τους NYT, το πρώτο μέρος που θα έπρεπε κανείς να επισκεφθεί μέσα στο 2016 είναι η Πόλη του Μεξικού, η οποία περιγράφεται ως μία μητρόπολη που συνδυάζει τα πάντα.
Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το διάσημο για τα κρασιά του Μπορντό της Γαλλίας, με την Μάλτα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Ακολουθούν ο Κόλπος των Κοραλλιών στον Άγιο Ιωάννη, στις Παρθένες Νήσους, και το εθνικό πάρκο Ρούζβελτ στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.
Την πρώτη δεκάδα κλείνουν η Μοζαμβίκη, το Τορόντο του Καναδά, το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Σκάνε της Σουηδίας και η πόλη Βινιάλες της Κούβας.