Μητσοτάκης: Όποιος μπήκε παράνομα στο Δημόσιο πρέπει να φύγει
Σαφές μήνυμα έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν».
Αφορμή για τη δήλωσή αυτή στάθηκε η άρνηση 19 δημάρχων να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων τους που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
«Είναι αυτονόητο πως όλοι πρέπει να αξιολογούνται. Είναι αυτονόητο πως όποιος μπήκε παράνομα στο Δημόσιο πρέπει να απομακρυνθεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος και στη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των υπαλλήλων.
«Μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση δεν υπάρχει πια κανένα άλλοθι και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι: Και όσοι αντιδρούν στην αξιολόγηση και στους ελέγχους, αλλά και οι πολιτικοί τους προστάτες» τόνισε.
Την ίδια ώρα, 10 δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως οι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ισχύσει η ΚΥΑ Μητσοτάκη-Σταϊκούρα.
Τονίζουν ότι η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου το 2004, αλλά και έως μια 20ετία πίσω το 1994 οδηγεί στην εξαφάνιση του δημόσιου χαρακτήρα κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, οι κοινωνικές υπηρεσίες και στην παραχώρησή τους σε ιδιώτες.
Πρόκειται για τους δημάρχους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρη Βασιλόπουλο, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, Βύρωνα Ακη Κατωπόδη, Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, Καισαριανής Γιώργο Κοντόσταυλο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και Αγ. Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο.