Η σοκολάτα «ακονίζει» το μυαλό, λένε οι επιστήμονες
Έναν ακόμη λόγο για να αγαπά κανείς τη σοκολάτα, πέρα από τη γεύση της, δίνουν οι επιστήμονες σύμφωνα με τους οποίους λίγη σοκολάτα κάθε μέρα «ακονίζει» το μυαλό και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές των πανεπιστημίων της Νότιας Αυστραλίας και του Μέιν, αλλά και του ινστιτούτου υγείας του Λουξεμβούργου, η κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες, δηλαδή την αντίληψη, τη μνήμη, τη γλώσσα, τη σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες διατροφικές συνήθειες που διατηρεί κανείς.
Οι ερευνητές συνέλλεξαν στοιχεία από προηγούμενη μελέτη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σχετικά με τους διατροφικές συνήθειες και τη σύνδεσή τους με τους καρδιαγγειακούς κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετώπιζαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.
Μετά από επεξεργασία των στοιχείων, διαπίστωσαν ότι η πιο συχνή κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει σημαντικά με την απόδοση, μεταξύ άλλων, σε τεστ μνήμης και οργάνωσης.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τακτική κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να επιβραδύνει τη γνωστική εξασθένιση (λόγω ηλικίας).
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Appetite.