Γ. Αρβανιτίδης: Δυνατή Συμπαράταξη, Εθνική Συνεννόηση, Παραγωγική Ελλάδα

arvanitidis

Δυνατή Συμπαράταξη, Εθνική Συνεννόηση,
Παραγωγική Ελλάδα
Άρθρο του Γ. Αρβανιτίδη στο news247.gr ενόψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (28.06.2017)
Η καθημερινότητα στην Ελλάδα παράγει διαρκώς όλο και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Σύνθετα προβλήματα, δυσλειτουργικοί θεσμοί και πολιτικοί τυχοδιώκτες διαμορφώνουν ένα θολό περιβάλλον που μπερδεύει και απογοητεύει τους πολίτες οι οποίοι ζητούν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

Όσοι πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, όσοι πιστεύουμε ότι η εικόνα μιας γενικευμένης παρακμής και απαξίωσης δεν αξίζει στην πατρίδα μας, όσοι θέλουμε να παλέψουμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα και τους πολιτικούς συσχετισμούς, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απαντήσεις. Απαντήσεις σαφείς και συγκεκριμένες για να μην σκύψουν το κεφάλι οι πολίτες, να μην χάσει η Ελλάδα ένα ακόμα τρένο.

Στο 1ο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ξεκινά την Παρασκευή κάνουμε το πρώτο βήμα. Ένα βήμα αποφασιστικό για την Ελλάδα του αύριο, έναν οδικό χάρτη ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου και της πατρίδας μας.

Οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε είναι τρεις: Δυνατή Συμπαράταξη, Εθνική Συνεννόηση, Παραγωγική Ελλάδα.

ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, για να εκφράσουμε τους πολίτες που αισθάνονται ότι παλεύουν μόνοι τους απέναντι στην κρίση. Τους νέους που απογοητεύονται από τον τόπο τους και ψάχνουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Τους ανέργους που η ζωή τους καταστρέφεται. Τους εργαζόμενους που για να τα βγάλουν πέρα κάνουν δυο και τρεις δουλειές. Τους συνταξιούχους που βλέπουν μπροστά τους μόνο αδιέξοδα. Τους τολμηρούς που μέσα στην κρίση στήνουν επιχειρήσεις.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, γιατί αν μάθαμε κάτι από τα χρόνια της κρίσης είναι ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του. Κανείς δεν θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση με το λαό διχασμένο, με τα κόμματα να συμπεριφέρονται εγωιστικά.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, για να σταματήσουμε να μοιράζουμε τη φτώχεια μας. Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να φτιάξουμε τον πλούτο που μας λείπει.  Να δώσουμε κίνητρα για στοχευμένη ενίσχυση της παραγωγής, ανά τόπο, ανά κλάδο και προϊόν, σταματώντας επιτέλους την πρακτική του «πάρτε όλοι από λίγο». Να πείσουμε όσους βρίσκονται ήδη στον επιχειρηματικό στίβο να συνεχίσουν να επενδύουν στις επιχειρήσεις τους και όχι να ψάχνουν τρόπους να βγουν από την αγορά για να περιορίσουν τις απώλειες. Να ενθαρρύνουμε συνέργειες μεταξύ των μικρομεσαίων για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις από τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια. Να δώσουμε πραγματική δεύτερη ευκαιρία σε όσους πάλεψαν έντιμα μέσα στην κρίση αλλά δεν τα κατάφεραν. Πρέπει, εν τέλει, να στρέψουμε το βλέμμα μας ακόμα πιο δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού με δεδομένο ότι ο εγχώριος πλούτος έχει συρρικνωθεί σημαντικά.

Η μάχη για την Ελλάδα του αύριο ξεκίνησε.