Με μηνύσεις και αγωγές απειλεί ο Κατρούγκαλος

Νέες εξηγήσεις για την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορούσε σε καταγγελίες ότι ε΄χιε κατοχυρώσει αμοιβή 12%, έως τις 27 Ιανουαρίου, σε περίπτωση επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιχείρησε να δώσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Ant1, χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής» λέγοντας πως έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά αποδεικτικά για τις κατηγορίες και επανέλαβε ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένα τέτοιο συμφωνητικό θα παραιτηθεί.

 

Χαρακτήρισε για άλλη μια φορά στημένη και προκατασκευασμένη την ιστορία, η οποία, όπως είπε, έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες είναι ένα «συμβόλαιο διαπλοκής» που στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα, θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο Βήμα όσο και στην γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναπαράγει το δημοσίευμα, ενώ όπως ανέφερε, προτίθεται να ζητήσει την άρση του δικηγορικού απορρήτου και θα δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχω κάνει.

 

Υποστήριξε δε ότι «θα ήταν ανήθικο να βγάζω φράγκα» και συμπλήρωσε ότι «δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί». Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει εκ νέου συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα, όπου θα παρουσιάσει όλα τα συμφωνητικά και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του.

 

«Έκανα ότι και ο Προκόπης Παυλόπουλος»

 

Ο κ. Κατρούγκαλος χρησιμοποίησε και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο. Υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

 

Στο επιχείρημα αυτό απάντησε άμεσα ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.

 

Συγκεκριμένα, «είστε ο πρώτος δικηγόρος που γίνεστε υπουργός, αναλαμβάνοντας χαρτοφυλάκιο που αφορά υποθέσεις του» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 

«Κάνετε λάθος» απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όταν ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε «Δεν γνωρίζω, αν υπήρχε κακώς υπήρχε», ο υπουργός είπε:

 

«Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν καθηγητής δημοσίου δικαίου, ήταν δικηγόρος με δικηγορική δραστηριότητα και ανέλαβε ακριβώς το δικό μου το υπουργείο σας ρωτώ, υπάρχει κάποιο θέμα με αυτόν;».

 

Τότε, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.

 

Τι απαντά η Προεδρία της Δημοκρατίας 

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

 

Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.