Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών
Με σύνθημα «Εμβολιάζουμε: παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» ο Δήμος Παύλου Μελά συνεχίζει την εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών.
Περισσότερα από 35 ανασφάλιστα παιδιά συμμετείχαν στη δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου και πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων εμβόλια ηπατίτιδας, ιλαράς, ανεμοβλογιάς, τετάνου, πολιομυελίτιδας. Τα παιδιά πραγματοποίησαν όλα τα εμβόλια που προβλέπει το Eθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
Στόχος της δράσης η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ και στην οποία συμμετείχαν οι εθελοντές παιδίατροι του Κοινωνικού ιατρείου κ. Μπαγιατζίδης Άμλετ και Αλιχανίδης Ματθαίος, είναι η αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού με πολυδύναμα εμβόλια που τον προστατεύουν από διάφορες ασθένειες.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσα παιδιά του Δήμου Παύλου Μελά είναι ανασφάλιστα και έχουν εκδώσει κάρτα υγείας από το Κοινωνικό Ιατρείο. Σημειώνεται ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση αλλά και την άρτια λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου κατά το 2015, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης συνεχάρη όλο το προσωπικό, τους νοσηλευτές και τους εθελοντές Ιατρούς, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Παντελής Νιγδέλης τόνισε τα εξής:
‘’Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά αποτελεί πρότυπο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο καθώς η υποδειγματική παροχή υπηρεσιών από τους υπαλλήλους και τους εθελοντές, το καθιστά μια εστία ανακούφισης για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε και στη νέα χρονιά στηριζόμενοι στη φιλοσοφία της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.’’