Δημοκρατία ή τραπεζοκρατία στην Ελλάδα;

Πόσο η καρέκλα ελκύει; Τί είναι αυτό που το λένε εξουσία; Πόσα διακυβεύονται πίσω από ένα γραφείο; Πόσο αξίζει μια κωλοτούμπα; Ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσει προς τους δανειολήπτες η γυναίκα που το όνομά της συνδέθηκε με τον νόμο-ασπίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

 

Η Λούκα Κατσέλη ως υπουργός Οικονομίας έχει μείνει στην ιστορία της μνημονιακής Ελλάδος ως η γυναίκα που -ίσως κι άθελά της- προστάτεψε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες ανά την χώρα με τον νόμο 3869/2010 που προβλέπει ότι ένας δανειολήπτης που δεν αντέχει άλλο να πληρώνει ανά μήνα τις άκυρες, παράνομες και καταχρηστικές δανειακές δόσεις μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει μείωση της οφειλής και ανάσχεσγ κατάσχεσης σπιτιού ή άλλης περιουσίας του από την τράπεζα που είχε χαρακτηριστεί ως ενέχυρο. 

 

Η θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών που αρχικά ορεγόταν ο Μιχάλης Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε τελικά στη Λούκα Κατσέλη, η οποία καλείται να διαδραματίσει το ρόλο της προστάτιδας των συμφερόντων των τραπεζιτών, όταν μέχρι πρότινος ήταν προστάτιδα των δανειοληπτών. 

 

Η Κατσέλη και οι φίλοι/φίλες της που έγιναν βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ, διορίζονταν σε υψηλά αξιώματα και επί ΠΑΣΟΚ και πάντα τα είχαν καλά με τις επιτελικές θέσεις γραφείων σε δημόσιους οργανισμούς. Ανθρωποι του Δημοσίου με φιλολαϊκό προφίλ, άλλοτε αυτόκλητοι προστάτες των δανειοληπτών και άλλοτε προστάτες των ανέργων έστω και αν τους σιχαίνονταν οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν σε σημαντικά πόστα στην διακυβέρνηση της χώρας. 

 

Η ομόφωνη εκλογή της Κατσέλη στο προεδρείο της κατα τα άλλα Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών υποτίθεται ότι έγινε για να υπάρξει ένα αντιστάθμισμα προς τον Σάλλα, τον Στουρνάρα και γενικά όλα τα μνημονιακά στελέχη της τραπεζοκρατίας που νοιάζονται μόνο για την καταστροφή του λαού και του τόπου. 

 

Ουσιαστικά, όλα είναι προκαθορισμένα και οι νέοι παίκτες παίρνουν κάτι από αυτά που δεν χρειάζονται οι παραδοσιακοί παίκτες της τραπεζοκρατίας. Μπορεί η Κατσέλη να μας εκπροσωπεί και να κάνει τα ταξιδάκια της στην Ευρώπη, αρκεί κι εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, μάλλον σκέφτονται…

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. εξέλεξε ως αντιπροέδρους τον Άνθιμο Θωμόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, τον Καθηγητή Βασίλειο Ράπανο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank και τον Καθηγητή Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Ergasias.

Η Λούκα Κατσέλη ορίστηκε, επίσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤ ως εκπρόσωπός της στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνείς οργανισμούς. 

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας την Λούκα Κατσέλη θα αναπληρώνει ο Νικόλαος Καραμούζης.

 

Κι όλα αυτά με έξοδα του ελληνικού λαού. 

 

Επομένως ξαναρωτάμε! Δημοκρατία ή φεουδαρχικό τραπεζοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα; 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr