Διαλύει την ΤτΕ ο Στουρνάρας;
Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας της πλήρης διάλυσης του τραπεζικού συστήματος στην χώρα μας και της απαξίωσης των τεσσάρων εγχώριων τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος υπό την διοίκηση του αξιότιμου καθηγητή Ιωάννη Στουρνάρα απέτυχε να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο ως εποπτεύουσα αρχή και να εγγυάται την νόμιμη και ορθή λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων προς όφελος των καταναλωτών και όχι προς όφελος των τραπεζιτών.
Πλέον, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η ΤτΕ δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο των υπόλοιπων τραπεζών στην χρεοκοπία και την απαξίωση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της πώλησης οικοπέδου στην Αθήνα, για το οποίο η Τράπεζα ζήτησε από εταιρία εκτίμησης ακινήτων τον υπολογισμό της αξίας του οικοπέδου η οποία προσδιορίστηκε στις 10/6/2019 στο ποσό των 9.235.000 €. Όμως αιφνιδιαστικά στις 20/6/2019 η Τράπεζα ζήτησε δεύτερη εκτίμηση από άλλη εταιρία,η οποία στις 26/6/2019 προσδιόρισε την τιμή του οικοπέδου σε 7.700.000 €, μείωση της τιμής κατά 15% σε 15 ημέρες.
Αυτά μόνο επί της παρούσας διοίκησης συμβαίνουν και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και καυτά. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας σε όλες τις μεγάλες στιγμές της εθνικής οικονομίας ήταν απέναντι, οι παρεμβάσεις του άστοχες, οι σκοπιμότητες του πολυποίκιλες. Υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βγει από τα μνημόνια, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βγει στις αγορές. Το βασικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι πουθενά επί της ουσίας δεν φάνηκε ο Στουρνάρας υποστηρικτής των εθνικών συμφερόντων.
Παρόλα αυτά ο καθηγητής Στουρνάρας όχι μόνο παραμένει στις επάλξεις, αλλά φιλοδοξεί να έχει κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να συμμερίζεται τις θέσεις του Στουρνάρα και είναι πολύ πιθανό να τον διατηρήσει στην ίδια θέση ή να τον αξιοποιήσει κάπου αλλού, λες και ότι η χώρα θα καταστραφεί αν δεν έχει ο Στουρνάρας δημόσιο αξίωμα…