ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Ευχόμαστε το νέο έτος να βρει χρόνο ο κ. Παππάς να ασχοληθεί με το Υπουργείο στο οποίου προΐσταται»
Το έτος 2018 κλείνει και τα στοιχεία της «Αναφορά λειτουργικής προόδου εθνικής ψηφιακής στρατηγικής 2016-2021», που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2018 ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Παππάς καθώς και τα συμπεράσματα της Έκθεσης Ενημέρωσης Προόδου Κυβερνητικού Έργου του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού του Δημοσίου Τομέα «ΣΚΕ.ΨΗ. (ΣΚΕΨΟΥ ΨΗΦΙΑΚΑ-THINK DIGITAL)», που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2018, καταδεικνύουν, ότι εδώ και δυο χρόνια η δριμεία κριτική, που ασκούμε στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την ολιγωρία και τη διαχειριστική του ανικανότητα είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Σύμφωνα με την «Αναφορά λειτουργικής προόδου εθνικής ψηφιακής στρατηγικής 2016-2021» μέχρι στιγμής από τις 128 εγκρίσεις ψηφιακών έργων από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ 49 βρίσκονται σε στάδιο προέγκρισης Τεχνικού Δελτίου, 2 σε στάδιο εξειδίκευσης και τα υπόλοιπα 77 έργα βρίσκονται σε στάδιο πρότασης (ΤΠΕ/CEF), χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε κάθε έργο ξεχωριστά.
Επίσης σύμφωνα με την Έκθεση Ενημέρωσης Προόδου Κυβερνητικού Έργου του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού του Δημοσίου Τομέα «ΣΚΕ.ΨΗ. (ΣΚΕΨΟΥ ΨΗΦΙΑΚΑ-THINK DIGITAL) από τις δράσεις του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ μόνο το 8% αυτών έχει ολοκληρωθεί, το 13% αυτών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, το 18% αυτών βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο και το 60% αυτών βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.
Κατόπιν τούτου κατέθεσα μαζί με τους Τομεάρχες και Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας και Ανάπτυξης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σειρά ερωτήσεων σχετικά με την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής γενικά αλλά και ειδικά ανά Υπουργείο ευθύνης του κάθε Τομεάρχης και Αναπληρωτή Τομεάρχη αντίστοιχα.
Ευχόμαστε το νέο έτος να βρει χρόνο ο κ. Παππάς να ασχοληθεί με το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται! Η ανυπαρξία και η διαχειριστική ανεπάρκεια του Υπουργείου του κοστίζει στην ελληνική οικονομία.