ΑΠΘ: Στις 13 Ιανουαρίου οι πρυτανικές εκλογές

Στις 13 Ιανουαρίου του 2015, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου. Εάν απαιτηθεί, η επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 14 Ιανουαρίου.

 

Με αιχμές για τη διαβλητότητα της ψηφοφορίας αλλά και της ίδιας της σύνθεσης του Συμβουλίου του Ιδρύματος, οι καθηγητές Σ Λογοθετίδης και Ι Παντής απέσυραν στις 30 Δεκεμβρίου τις υποψηφιότητές τους για τις πρυτανικές εκλογές, οι οποίες επαναλαμβάνονται στο ΑΠΘ.

 

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο κ Λογοθετίδης “δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα διασφάλισης του αδιάβλητου και της μυστικότητας της ψήφου των Πρυτανικών εκλογών γεγονός που είχε επισημανθεί και στη διάρκεια της εκλογής του Ιουνίου. Οι ίδιοι λόγοι εξακολουθούν να ισχύουν”.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει για το συγκεκριμένο θέμα , το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και εισαγγελική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ Λογοθετίδης αποσύρει τη υποψηφιότητά του για τη θέση του Πρύτανη του ΑΠΘ εφόσον δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο και η μυστικότητα της ψήφου των επικείμενων Πρυτανικών εκλογών, ζητώντας παράλληλα από το ΣΙ να εξετάσει εκ νέου τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

 

Εκτός των κανόνων δικαιοκρατίας το Συμβούλιο

 

“Εκτός των κανόνων της δικαιοκρατίας λειτούργησε το Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο είχε και την ευθύνη της διενέργειας των πρυτανικών εκλογών” σύμφωνα με τον καθηγητή Ι Παντή που απέσυρε κι αυτός την υποψηφιότητά του.

 

Ο κ Παντής σε επιστολή που έστειλε στο ΣΙ κατηγορεί τα μέλη του για τη “μη νόμιμη σύνθεση” που υπήρχε κατά τη διαδικασία προεπιλογής υποψηφίων τον περασμένο Ιούνιο γεγονός που είχε εγκαίρως και πριν την προσφυγή στο ΣτΕ, επισημανθεί.

 

Σύμφωνα με την επιστολή  ο κ Παντής επιρρίπτει ευθύνες στα μέλη του Συμβουλίου για τη θεσμική περιπέτεια που προκάλεσαν στο Ίδρυμα και εξηγεί πως θα έπρεπε να λογοδοτήσουν γι αυτό αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Μάλιστα “ο αναπληρωτής Πρόεδρος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου , οι οποίοι καθόρισαν τη μη μόνιμη συνεδρίαση του οργάνου, όφειλαν να παραιτηθούν”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr