Το ψέμα περί αυτοδύναμης Ελλάδος

Πριν καλά καλά ανακοινώσει τις προθέσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πολιτική που σκέφτεται να ακολουθήσει στο πεδίο της οικονομίας, οι δανειστές εξέφρασαν την ενόχλησή τους και την δυσαρέσκεια τους ακόμα και στην σκέψη να αλλάξει κάτι από τα ήδη συμφωνημένα. Το νέο φορολογικό σχέδιο τα μέτρα ελάφρυνσης δεν τα βλέπουν με καλό μάτι οι ξένοι και φυσικά χωρίς την δική τους έγκριση και συγκατάθεση δεν θα μπορέσει να γίνει απολύτως τίποτα.

Η 3η αξιολόγηση εκκρεμεί και δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί ένα καινούριο αφήγημα του στυλ: “Θέλαμε να μειώσουμε τους φόρους, αλλά οι κακοί Ευρωπαίοι δεν μας άφησαν”. Έτσι αποδεικνύεται με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε αυτοδύναμη, ούτε ανεξάρτητη χώρα και ότι δεν έχει πραγματικούς κυβερνήτες, αλλά απλούς διαχειριστές των εντολών των ξένων δανειστών.

Αλήθεια, δεν υπάρχει ένας από τους 50 προβεβλημένους νέους υπουργούς της κυβέρνησης πυ να ενδιαφέρεται για τους Έλληνες πολίτες και να βγει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για το κομματικό κόστος; Τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας πολιτικός που θα βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες και μετά το κόμμα, τους δανειστές και την τρόικα; Τώρα που τέλειωσαν τα παραμύθια της προεκλογικής περιόδου, γίνεται ξεκάθαρο ότι το “Τσοβόλα δώστα όλα” που χρησιμοποιούσε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, ήταν ακόμια μία απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού, που με περισσή αφέλεια, το πίστεψε ώστε για ακόμα μια φορά να βρεθεί τόσο ευκολόπιστος και τόσο προδομένος…