Ν. Γιαννακοπούλου: Η ομιλία στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες.

Είμαστε εδώ στο 2ο Συνέδριό μας, εδώ που κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα. Αυτό της λειτουργίας μας ως ενιαίος πολιτικός οργανισμός, με εκλεγμένα πλέον όλα τα θεσμικά μας όργανα, από την κορυφή έως τη βάση.

Ήταν απαίτηση των ανθρώπων της παράταξής μας, είναι ώριμο πλέον ένα χρόνο μετά το ιδρυτικό μας συνέδριο και τις εμπειρίες που σε αυτό το διάστημα αποκομίσαμε. Είναι όμως και ένα συνέδριο που αποτελεί σημαντικό πολιτικό γεγονός, λίγους μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι συνέδριο συμβολισμών.

Συμβολισμού επιστροφής της παράταξης στο προσκήνιο. Συνέδριο που επιβεβαιώνει την ενότητα και την συσπείρωση του κόσμου του κόσμου της παράταξης. Επιβεβαιώνει την αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία μας και την αποφασιστικότητα μας να καταργήσουμε στην πράξη τον ψευδεπίγραφο – κουτσοδικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Θα αγωνιστούμε, με τη δύναμη που πιστεύουμε πως θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, να επιβάλλουμε το προοδευτικό πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει, το πρόγραμμα «Ελλάδα». Ένα πρόγραμμα που μπορεί να φέρει ξανά την ανάπτυξη στη χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία.

Δεν μπαίνουμε σε ψευτοδιλήμματα του τύπου με ποιόν θα πάτε μετά τις εκλογές. Θα πάμε με το προοδευτικό μας πρόγραμμα. Ενάντια στην διπλή συντήρηση και την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πάμε μαζί με τον απλό κόσμο του μόχθου, τη λαϊκή οικογένεια, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες και την νέα γενιά που σπουδάζει με δυσμενείς όρους και εργάζεται σκληρά για το μηνιάτικο των διακοσίων και τριακοσίων ευρώ.

Το λάδι στο πολιτικό καντήλι του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Όμως δεν πρέπει να πέσει η Ελλάδα από τη «Σκύλα στη Χάρυβδη». Από τον τυχοδιωκτισμό και τον νεοφιλελευθερισμό του ΣΥΡΙΖΑ στον ακραίο συντηρητισμό, στην Δεξιά επιστροφή  και τον νεοφιλελευθερισμό της  ΝΔ.

Σύντροφοι και συντρόφισσες

Ναι μπορούμε…

Να είμαστε και θα είμαστε μετά τις εκλογές η ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα βάλει τη σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις

Ναι μπορούμε…

Με τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, να επιβάλλουμε το προοδευτικό μας πρόγραμμα

Ναι μπορούμε…

Να δώσουμε και θα δώσουμε εμείς οι νέοι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής τη σημερινή μάχη της γενιάς μας για ένα νέο ελπιδοφόρο αύριο και να την κερδίσουμε.

Οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν να μας σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη  με κάθε τρόπο «Και τι δεν έκαναν για να με θάψουν όμως ξεχάσανε πως ήμουν σπόρος» λέει σε ένα δίστιχό του ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος. «Και τι δεν κάνανε για να μας θάψουν , όμως ξεχάσανε πως ήμασταν σπόρος» λέω εγώ παραφράζοντας λίγο τον ποιητή. Και είμαστε, δυστυχώς γι΄ αυτούς σπόρος από καλή σοδειά, τη σοδειά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μας πολεμήσανε, μας συκοφαντήσανε, κατάφεραν να μας συρρικνώσουν, προσπαθούν να μας εξαφανίσουν – εις μάτην και προς μεγάλη τους απελπισία – από το πολιτικό σκηνικό. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ. Είναι η ψυχή της παράταξης, η κινητήριος δύναμη του Κινήματος Αλλαγής.