Let’s do it Greece – Νοιάζομαι και Δρω Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού

Εβδομάδα Σχολικού Εθελοντισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Εβδομάδα Εθελοντισμού LET΄S DO IT GREECE- Νοιάζομαι και Δρω» , στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης.

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού
Let’s do it Greece – Νοιάζομαι και Δρω
1-7 Απριλίου 2019

Η Εβδομάδα Εθελοντισμού είναι μια γιορτή, μια έμπνευση, ένα κίνητρο για δράση. Παράλληλα όλοι όσοι συμμετέχουμε έχουμε την ευθύνη και τη δύναμη να κάνουμε το καλό κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Είναι στο χέρι μας!

Τι είναι η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού;

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων από την σχολική κοινότητα, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εθελοντική δράση για κοινωφελή σκοπό. Ένα κάλεσμα προς όλη την κοινωνία και προς κάθε άτομο να ενημερωθεί για τον εθελοντισμό και να συμμετάσχει ενεργά.

Mέσω της συνεργασίας των εκπαιδευτικών  δίνεται η δυνατότητα να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί μια δράση που θα αποσκοπεί στην εμπέδωση των στόχων του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς ενεργού πολίτη.

Γιατί να Συμμετέχω;
Για να αναλάβουμε ένα μέρος από την ευθύνη που έχουμε ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ως κοινωνία, να νοιαζόμαστε και να δρούμε για να βελτιώνουμε τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας.
Για να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε, ειδικά όταν συνεργαζόμαστε με άλλους, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.
Για να βιώσουμε το μοναδικό συναίσθημα πληρότητας που γεννιέται όταν προσφέρουμε με την καρδιά μας τον χρόνο και τον κόπο μας για να κάνουμε κάτι.

Η Ιστορία του Let’s do it Greece
Η Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s do it Greece” είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τώρα έχει εξελιχθεί στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράση της χώρας, με στόχο τις συντονισμένες δράσεις εθελοντισμού, σε μία ημέρα, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην εκστρατεία του 2018 περισσότεροι από 128.000 εθελοντές και 3.700 φορείς συμμετείχαν σε πάνω από 1.600 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ξεπερνώντας το 1 %
του Ελληνικού πληθυσμού. Από το 2014 υλοποιείται η Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece με τη συμμετοχή 1 .600 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δείτε περισσότερα στο:

www.letsdoitgreece.org

«Πιστεύουμε ότι μαζί και με τη συμβολή όλων των ενεργών πολιτών της πατρίδας μας, θα καταφέρουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα και να φέρουμε μία μεγάλη, θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία!»,όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα νεαρά παιδιά που αποτελούν την «ψυχή» του “Let’s do it Greece”.

Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της πανελλήνιας εβδομάδας Σχολικού Εθελοντισμού 2019 τα 2 τμήματα της Γ’ τάξης αποφασίσαμε να προβούμε σε εθελοντικό καθαρισμό και εξωραϊσμό του πάρκου της γειτονιάς του σχολείου μας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Πού; Συμβολή οδών 17ης Νοέμβρη και Βεργίνας

   Πότε; Δευτέρα 01-04-2019 Στις 09:00

Τα τμήματα Γ΄1 και Γ΄2 του 5ου Δημοτικού Σχολείο Ευόσμου.