Σιωπή για τα κρυφά ταμεία, σιωπή και για τα φανερά;

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πολύς λόγος γίνεται για τα κρυφά ταμεία που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα υπουργεία. Κάθε χώρα διαθέτει μυστικά κονδύλια τα οποία διαθέτει για εθνικούς λόγους όπως πληρωμή κατασκόπων, ενίσχυση προπαγάνδας, αγορά κρατικών μυστικών, απόρρητες στρατιωτικές επιχειρήσεις και γενικότερα για ενέργειες που είναι αδιανόητο να κόψεις απόδειξη και να έχεις παραστατικά. Στην Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν, καταφέραμε για άλλη μια φορά να εξευτελίσουμε τη συγκεκριμένη πρακτική. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν τα μυστικά κονδύλια, όπως καταγγέλλει ο καλός δημοσιογράφος Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης, στην αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων της κυβέρνησης Παπανδρέου, τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών οργανώσεων , Κέντρων που είχαν κλείσει κλπ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρήματα που υπάρχουν στα κρυφά ταμεία, είναι χρήματα που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και είναι ιερά. Όταν, λοιπόν, δεν χρησιμοποιούνται για εθνικούς λόγους, αλλά για αλλότριους, τότε πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Αν λοιπόν, η εκάστοτε κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα χρήματα του λαού για λιμουζίνες και ύποπτες ΜΚΟ, τότε οφείλει να βρει χρήματα για να εξασφαλίσει τη δωρεάν νομική βοήθεια στους δικαιούχους, δηλαδή τους πολίτες μηδενικού και χαμηλού εισοδήματος. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτία, καθώς η ιστορία με τα μυστικά κονδύλια, αλλά και με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, απέδειξε ότι (πολλά) λεφτά υπάρχουν…

Μπορεί, λοιπόν, όλες οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να κρύβονται πίσω από τη μυστικότητα που περιβάλλει τα κρυφά ταμεία με τα μυστικά κονδύλια, αλλά έχον φθάσει στο σημείο να μην απαντούν ούτε για τα φανερά ταμεία! Ο κ. Τσακαλώτος επανειλημμένως έχει ερωτηθεί σχετικά με τα έσοδα της εισφοράς του νόμου 128/75 που πληρώνουν όλοι οι δανειολήπτες. Ο κ. Τσακαλώτος έχει εντέχνως αποφύγει να απαντήσει συγκεκριμένα επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες, όπως ότι δεν μπορεί να βρει το λογαριασμό γιατί είναι μέσα σε άλλον λογαριασμό. Με αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, όχι μόνο για το πόσα χρήματα έχει σήμερα ο λογαριασμός, αλλά και που έχουν ξοδευτεί τα χρήματα των προηγουμένων ετών από το 1991 μέχρι το 2015.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία μπορεί να χαλάει τον κόσμο για τα μυστικά ταμεία, αλλά για τα φανερά ποιεί την νήσσαν, καθώς παρά τα δημοσιεύματα δεν αποκαλύπτει πόσα χρήματα τις εισφοράς του ν. 128/75 παρέδωσε το 2015 στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Επιπλέον, σφυρίζει αδιάφορα και δεν αποκαλύπτει σε ποιους διέθεσε τα χρήματα της εισφοράς. Γιατί τέτοια σιωπή, αφού πρόκειται για φανερά ταμεία, η διαχείριση των οποίων γίνεται με πλήρη διαφάνεια; Γιατί ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, αξιότιμος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν μας λέει τι έκανε με τα χρήματα της εισφοράς όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά; Όλη αυτή η (ένοχη;) σιωπή για το θέμα της εισφοράς του ν. 128/75 μπορεί να κάνει κάποιους να υποθέσουν ότι τα έσοδα της εισφοράς πήγαν προς τα μαύρα ταμεία… Για να μην υπάρχουν, λοιπόν, ερωτηματικά και υποψίες για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος, απαντήσεις για την εισφορά του ν. 128/75, τώρα!!!