Οι παρανόμως διαμένοντες λαθρομετανάστες στη χώρα μας, αποτελούν de facto εγκληματίες.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την προετοιμασία Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι, τα 4 τελευταία χρόνια η λαθρομετανάστευση και τα δίκτυα των διακινητών οργιάζουν, τα εξωτερικά σύνορα είναι διάτρητα και η εθνική κυριαρχία περιορίζεται. Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία της Ευρώπης η άμεση επαναφορά της νομιμότητας και του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών, αποτρέποντας την έλευση λαθρομεταναστών και απελαύνοντας όσους εισήλθαν παρανόμως στις χώρες μας.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Δυστυχώς τα 4 τελευταία χρόνια, η λαθρομετανάστευση και τα δίκτυα των διακινητών οργιάζουν, όσο η Ένωση συνεχίζει να χρησιμοποιεί αποτυχημένα εργαλεία και να εφαρμόζει λανθασμένες πολιτικές.

 

Τα εξωτερικά σύνορα είναι διάτρητα, η εθνική κυριαρχία περιορίζεται, δεν υφίστανται αντικίνητρα κατά των λαθρομεταναστών, ενώ εσχάτως εφευρίσκονται τρόποι νομιμοποίησης και περαιτέρω διεύρυνσης των διόδων μετανάστευσης.

 

Πλέον, καταγράφεται επισήμως πως 1 στους 13 είναι υπήκοος τρίτης μη Ευρωπαϊκής χώρας. Φυσικά η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο δυσοίωνη. 

 

Η λήψη δράσης δεν απαιτεί κάποια καινοτομία. Διότι ξεκάθαρα οι παρανόμως διαμένοντες αποτελούν de facto εγκληματίες. Εισήλθαν παρανόμως στις χώρες μας και παραμένουν εντός της επικράτειάς μας δίχως διευθέτηση του καθεστώτος παραμονής τους.

 

Αποτελεί ζητούμενο η επαναφορά της νομιμότητας και του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών, αποτρέποντας την έλευση λαθρομεταναστών και απελαύνοντας όσους εισήλθαν και στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων και νόμιμης παραμονής.

 

Τα αιτήματα είναι απλά:

·         Όχι στην παράνομη μετανάστευση

·         Όχι στη δημιουργία παράλληλων κοινωνιών

·         Όχι στην αλλοίωση της έννοιας της ιθαγένειας