Τα θαλασσοδάνεια των στρατηγικών κακοπληρωτών πληρώνει ο λαός


Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες οι τράπεζες έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό σε δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια. Άνθρωποι που έμεναν άνεργοι λόγω της κρίσης και χρωστούν στις τράπεζες λίγες χιλιάδες ευρώ έχουν να αντιμετωπίσουν το καθημερινό μπούλινγκ των τραπεζών μαζί φυσικά με το φόβο της κατάσχεσης και των πλειστηριασμών. Πρόκειται για ανθρώπους που πλήρωναν κανονικά τα δάνειά τους χωρίς να έχουν καθυστερήσει ποτέ ούτε μια δόση, αλλά λόγω της κρίσης μειώθηκε δραστικά το εισόδημά τους και πλέον αδυνατούν να πληρώσουν.

Από την άλλη υπάρχουν δανειολήπτες που πήραν εκατομμύρια ευρώ χωρίς καμία απολύτως εγγύηση και ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ. Τέτοιοι δανειολήπτες είναι τα πολιτικά κόμματα, οι μεγάλες εταιρείες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ερχόμαστε, λοιπόν, στο παράδοξο οι τράπεζες να κάνουν τα πάντα να εισπράξουν 5.000 ή 25.000 ευρώ από έναν άνεργο και να μην κάνουν τίποτα για οφειλές εκατομμυρίων!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πολιτικά κόμματα για τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε το ακατάσχετο της περιουσίας τους. Το ερώτημα, βέβαια, είναι για ποιο λόγο οι τράπεζες δεν κίνησαν τις διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού, πριν την νομοθέτηση του ακατάσχετου, όπως κάνουν για κάθε άλλο φουκαρά. Τα ίδια συμβαίνουν με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τράπεζες έδωσαν στον Πήγασο του Μπόμπολα 77,8 εκατομμύρια και τώρα μετά από τόσα χρόνια και αφού η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει, αποφάσισαν να βγάλουν τα ακίνητα του Πήγασου σε πλειστηριασμό με την προσδοκία ότι θα εισπράξουν 886.000 ευρώ! Πρόκειται για κορυφαίο σκάνδαλο που θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στην δικαιοσύνη αν δεν υπήρχε ο νόμος Στουρνάρα του 2013 για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών που έδιναν θαλασσοδάνεια. Η τράπεζα έδωσε 78 εκατομμύρια και θα πάρει πίσω το πολύ 800 χιλιάρικα! Όπως καταλαβαίνετε αυτή η περίπτωση δεν είναι μοναδική και όλες οι τράπεζες έχουν να επιδείξουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις. Αυτοί είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και εξαιτίας τους έγιναν οι ανακεφαλαιοποιήσεις. Τα λάθη των τραπεζών και τις παρανομίες των στρατηγικών κακοπληρωτών πληρώνει γι άλλη μια φορά το σύνηθες κορόιδο ο ελληνικός λαός.

Οι Συμβολαιογράφοι βγάζουν στο σφυρί ακίνητα, ακόμη και πρώτες κατοικίες, αλλά δεν λεν κουβέντα για την αδικία με τα ακίνητα των κομμάτων και τον εμπαιγμό με τα ακίνητα των ΜΜΕ και των μεγαλοοφειλετών. Έχουν δίκιο, λοιπόν, οι συλλογικότητες να διαμαρτύρονται καθώς οι πλειστηριασμοί γίνονται μόνο για τα σπίτια των φτωχών. Η κυβέρνηση αρνείται να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, αλλά σπεύδει να νομοθετήσει την προστασία της περιουσίας των κομμάτων. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι οι πολιτικοί υπηρετούν τα κόμματα και όχι τους πολίτες;