Ναι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ που επισφραγίζει την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη σαφή θέση της Ν.Δ. αλλά και την προσωπική του, υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, τόνισε σήμερα στο κοινοβούλιο ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας την «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ που «πολεμούσε λυσσαλέα κάθε ιδιωτικοποίηση και τη συγκεκριμένη ακόμα περισσότερο»!

Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΘ, ο κ. Καλαφάτης, σημείωσε ότι «η εμβληματική ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ επισφραγίζει την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ», απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε:

«Σας καλωσορίζουμε κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην πραγματικότητα της φιλελεύθερης οικονομίας. Γιατί και σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις είδαμε κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να δικαιολογηθούν στο αριστερό ακροατήριο, αλλά εδώ έχουμε την πλήρη αποκάλυψη της μετάλλαξης, μέσα από μια εμβληματική ιδιωτικοποίηση.»

Και πρόσθεσε:

«Θυμηθείτε που ήσασταν εσείς και τα στελέχη σας όταν η κυβέρνηση Καραμανλή προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει, όχι ολόκληρο το λιμάνι όπως κάνετε εσείς, αλλά μόνο το ΣΕΜΠΟ. Και όχι για 230 εκατομμύρια, αλλά για 400 εκατομμύρια, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και δημιουργώντας νέες. Στα κάγκελα ήσασταν κυριολεκτικά. “Κρεμασμένοι” στην πύλη του λιμανιού, φωνάζοντας για ξεπούλημα και έγκλημα.»

Ο κ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στα θετικά σημεία της αποκρατικοποίησης του ΟΛΘ, υπογράμμισε ότι απελευθερώνει την αναπτυξιακή δυναμική του, υπέρ της πόλης της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας, της εθνικής οικονομίας. Σημείωσε πως ο ΟΛΘ έχει πλέον την ευκαιρία να λειτουργήσει ως πόλος ανάπτυξης και ενίσχυσης του διεθνούς ρόλου της Β.Ελλάδας στο διαμετακομιστικό εμπόριο. Τόνισε ακόμα, με νόημα, πως το λιμάνι σε πλήρη αναπτυξιακή άνθηση με προφανή γεωπολιτική υπεραξία, μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικό «εργαλείο» και στο διπλωματικό πεδίο, ιδιαίτερα στις διμερείς σχέσεις με γειτονικές χώρες.

Καλώντας την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα την ιδιωτικοποίηση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αδυναμίες της σύμβασης και ιδιαίτερα στη διάψευση των πρωθυπουργικών υποσχέσεων για «παραχώρηση της Ά προβλήτας στον λαό της Θεσσαλονίκης» καταλήγοντας: «Είτε ο πρωθυπουργός, είτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έλεγε πως είχε εξασφαλίσει την παραχώρησή της –και όχι μόνο κάποιων χρήσεων- είτε και οι δύο μαζί, κορόιδεψαν τους Θεσσαλονικείς.»