Τα άκουσε χοντρά ο Ντόναλντ Τουσκ στην Ευρωβουλή από τον Νότη Μαριά (βίντεο)

marias

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 24/10/2017 και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, τον κατήγγειλε για ουσιαστική έλλειψη αλληλεγγύης της ΕΕ, απέναντι στην Ελλάδα.

«Κύριε Τουσκ αναφερθήκατε στο θέμα της ενότητας και της αλληλεγγύης» είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» αλλά «δεν μπορεί να υπάρξει αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή, από την Ε.Ε. όταν έχετε αυτή τη στάση απέναντι στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τον Νότη Μαριά δεν εκφράζεται η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα όταν οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στηρίζουν από την μια πλευρά την Τουρκία και από την άλλη αφήνουν την Ελλάδα στο έλεος της «μάστιγας» του μεταναστευτικού.

«Η Τουρκία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο, παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, απειλεί με casus belli  την Ελλάδα , έχει καταλάβει το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, επομένως για ποια αλληλεγγύη μιλούμε»; αναρωτήθηκε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και συνέχισε «τι αποφάσεις πήρατε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»; όταν «είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και πάγωμα όλων των κονδυλίων της Ε.Ε.»;

Επιπλέον με αφορμή το θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος ο Νότης Μαριάς ρώτησε τον Ντόναλντ Τουσκ «τι αλληλεγγύη υπάρχει στο προσφυγικό για την Ελλάδα»; όταν είναι δεδομένο ότι «πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία μετεγκαταστάσεων, διότι το πρόγραμμα τελείωσε και είχε εκτελεστεί μόνο κατά το 1/3 και η Γαλλία και η Γερμανία μόνο κατά το 1/3  εκτέλεσαν αυτό το πρόγραμμα. Άλλες χώρες καθόλου».

Και ο Νότης Μαριάς κατάληξε:

«Χρειάζεται συνέχιση και επέκταση του προγράμματος μετεγκαταστάσεων. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: