Ν. Γιαννακοπούλου: Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει κάτι με υποδειγματικό τρόπο, αυτό είναι να παίζει καταπληκτικά τον ρόλο της Μαρίας Αντουανέτας

giannakopoulou

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε τα παρακάτω στην εκπομπή “Πρώτη Είδηση” της ΕΡΤ 1:

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει κάτι με υποδειγματικό τρόπο, αυτό είναι να παίζει καταπληκτικά τον ρόλο της Μαρίας Αντουανέτας. Πριν από λίγες μόλις ημέρες ακούσαμε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης να ισχυρίζεται ότι τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά στη χώρα γιατί δεν βλέπουμε πια τους Έλληνες να τρώνε από τα σκουπίδια!

Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί αυτή η κυβέρνηση, γιατί αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Δεν θα επιτρέψουμε στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβάλουν την ψευδαίσθηση ότι η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η διάλυση του κοινωνικού, τα συσσίτια και τα επιδόματα είναι το μέλλον που αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι αυτό το μέλλον αξίζει στα παιδιά μας.

Όμως δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί ούτε αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία, ότι οι ανισότητες είναι “φυσικό φαινόμενο”. Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για την ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη για ποιόν; Ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς; Ανάπτυξη που θα ρυθμίσει αποκλειστικά η αγορά; Ασφαλώς και θέλουμε να έρθουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, όμως για τη μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δεν ακούσαμε τίποτα.
Αυτό που οφείλουμε στον μικρομεσαίο, τον νέο που που καινοτομεί, που θέλει να μείνει στην πατρίδα του, είναι να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες ένα σχέδιο προοπτικής, ένα σχέδιο για να βγούμε από την κρίση, που θα δώσει ελπίδα ειδικά στα νέα παιδιά. Δεν θα σταθούμε στο παρελθόν, όπως θέλουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πιο παλιό και από το παλιό. Εμείς μιλάμε για το μέλλον, για το σχέδιο που έχουμε καταθέσει, το σχέδιο «Ελλάδα», το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να συναινέσουμε και να μιλήσουμε για δίκαιη αναδιανομή και ανάπτυξη για όλους.