Πλήρης υποδούλωση του Κ.Μητσοτάκη στους τραπεζίτες

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Τη στιγμή που βουίζει ο τόπος από τις έρευνες και τις παραπομπές στη δικαιοσύνη διαφόρων μεγαλοτραπεζιτών για παρατυπίες ή παρανομίες , ο – για πολλούς – αυριανός πρωθυπουργός της χώρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε – ύποπτα νωρίς θα λέγαμε – να δηλώσει την πλήρη υποδούλωσή του στους τραπεζίτες. Έσπευσε, μέσα σ’ αυτό το κλίμα δικαστικών ερευνών για πολλούς τραπεζίτες – να δηλώσει ότι θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία τους και θα εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Γιατί, μπορεί τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών να έχουν επιδοθεί σε μια ανηλεή προσπάθεια να βγάλουν λάδι τα μεγάλα αφεντικά τους, αλλά ακόμα οι υποθέσεις δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη. Οπότε, ο καθένας έχει το κριτήριο της αθωότητας. Αλλά τα παπαγαλάκια επιχειρούν να βγάλουν λάδι τις τράπεζες και όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη τους, διατυμπανίζοντας ότι πρόκειται για μια ασήμαντη ιστορία, για κάτι… παλιο-παρατυπίες, που τελικά δεν αξίζει τον κόπο να τις συζητάμε.
Οπωσδήποτε η ιστορία με τα πορίσματα δεν είναι ασήμαντη. Παρά το γεγονός πως κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα, είναι γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον παρατυπίες, ενώ διερευνώνται και παρανομίες, και είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν ωφεληθεί κάποια στελέχη των τραπεζών σε ατομικό επίπεδο.

Οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι τα δάνεια τους, πουλήθηκαν σε funds, μαζί με άλλα, γιατί ήταν απαίτηση του SSM, τα μεγαλοστελέχη να μην έχουν μεγάλα δάνεια στην κατοχή τους. Υποστηρίζουν επίσης, ότι τελικά, ό,τι και αν έγινε, έστω παρατύπως, αυτά τα δάνεια αγοράστηκαν από τα funds στο 100.
Άρα, ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

Εδώ όμως γεννάται ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί τα δάνεια αυτά… ταξίδεψαν, αφού το 100% είναι το ίδιο και εδώ και στο εξωτερικό;
Και αφού πληρώθηκαν στο 100%, υπάρχουν αποδείξεις ή μήπως όλα έγιναν στο …τζαμπέ;
Η δεύτερη εκδοχή, αν αποδεχθεί, είναι ό,τι το χειρότερο για τους τραπεζίτες.
Εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί να μην έχουν μια παρεμφερή αντιμετώπιση και οι δανειολήπτες; Όχι στο τζαμπέ, αλλά να κληθούν και αυτοί από τις τράπεζες και να πληρώσουν το 20% ή το 30% του δανείου τους και να ξεμπερδεύουν…

Δεν μπορεί λοιπόν να γράφεται και να ξαναγράφεται πως έγιναν όλα στην εντέλεια χωρίς δόλο και για το καλό των τραπεζών. Δεν μπορούμε να βγάζουμε λάδι τους πάντες και πάντα, εκτός και αν μας έχουν για τα καλά, λαδώσει. Κυρίως όμως, γιατί την ίδια ακριβώς ώρα, που το λαδάκι φαίνεται (και κάνει μπαμ από μακριά), δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται στο στόχαστρο των εισπρακτικών εταιρειών. Τράπεζα, σημαίνει Πίστη. Και όταν η Πίστη αφορά τους πελάτες μόνο, έ, τότε το μαγαζί “διώκεται” για απιστία.

Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπαμε, έσπευσε μέσα σ’ αυτό το αρνητικό περιβάλλον για τους τραπεζίτες, να δηλώσει την πλήρη στήριξη και πλήρη υποδούλωσή του στους τραπεζίτες. «Οι τράπεζες βρίσκονται στον σωστό δρόμο και η ΝΔ θα στηρίζει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο δέχεται κερδοσκοπικές επιθέσεις», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος.

Ο κ.Μητσοτάκης για ακόμη φορά δήλωσε πίστη στο τραπεζικό σύστημα και ότι θα τις στηρίξει από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις τις οποίες δέχονται.
Κουβέντα όμως για την στήριξη για τους Έλληνες δανειολήπτες, για τις επιθέσεις που δέχονται τα τελευταία χρόνια από τις τράπεζες και τους συνεργάτες τους. Έχει ξεχάσει ότι το 75% των ψηφοφόρων είναι δανειολήπτες; Γιατί δεν λέει την αλήθεια στον Έλληνα πολίτη που θα του ζητήσει την ψήφο του ότι, το 2012 με την υπογραφή του 2ου Μνημονίου εκχωρήθηκε το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης του εσωτερικού χρέους στους δανειστές;

Βέβαια στην ΔΕΘ εμφανίστηκε και ο κ.Μητσοτάκης και μας μίλησε για δουλειές για τους πολλούς, μείωση των φόρων, στήριξη των αδυνάτων και «Απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες, που απαιτούν οι πολιτικοί να λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ». Ποια αλήθεια εννοούσε όμως;