Ν. Γιάννης: Στο πειθαρχικό και στον εισαγγελέα ο Γ. Παναγόπουλος

sdeeth

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Γιάννης μίλησε στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο, σχετικά με την προκλητική  στάση και ταυτόχρονη δήλωση του δικαστικού επιμελητή του συλλόγου του Εφετείου Αθηνών Γ. Παναγόπουλου στα ΜΜΕ και social media, η οποία έλαβε χώρα μετά την αναγκαστική εκτέλεση στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Ο δικαστικός επιμελητής, τόνισε ο κ. Γιάννης, είναι άμισθος δικαστικός λειτουργός, ενεργεί σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου, οφείλει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και ευσυνειδησία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και να μην προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις που ευτελίζουν και δεν συνάδουν με τους απαραίτητους κανόνες ηθικής τάξης. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να προσέχει και να μην εκθέτει την δημόσια εικόνα μας, προσδίδοντας κύρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως δικαστικού λειτουργού.

Η ανάξια δημόσιου λειτουργού συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, συμπλήρωσε ο κ. Γιάννης και  υπογράμισε ότι o φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον εισγγελέα για διερεύνηση και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.