Ενίσχυση των σχέσεων του Ελληνισμού της Διασποράς με το μητροπολιτικό κέντρο

lazaridis

Με μέλη της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πα.Δ.Ε.Ε.), για θέματα του απόδημου Ελληνισμού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, σε συνεδρίαση της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης καλωσόρισε με θέρμη τα ελληνικής καταγωγής μέλη άλλων κοινοβουλίων, αναφέροντας σημαντικότατους λόγους για την ανάγκη ενίσχυσης, διατήρησης και προαγωγής των σχέσεων και των δεσμών της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό.

Σημεία της ομιλίας του βουλευτή της β’ Θεσσαλονίκης, έχουν ως εξής:

“..Κάθε φορά που σας συναντώ, πραγματικά, νιώθω την ανάγκη να πω ότι η γεωγραφική απόσταση που σας χωρίζει με την πατρίδα, λειτουργεί αντίστροφα ως προς την αγάπη για αυτήν, δηλαδή, ενισχύει την αγάπη προς την πατρίδα. H ζωντάνια, το πάθος και η αγάπη σας προς την πατρίδα, πραγματικά είναι κάτι εντυπωσιακό.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Βουλευτές αλλά και ως Έλληνες της Μητροπολιτικής Ελλάδας, της πατρίδας όλων ημών, έχουμε χρέος να σας στηρίζουμε, να σας αγκαλιάζουμε όπου αυτό είναι απαραίτητο, όπου μπορούμε, γιατί είστε οι άμισθοι και μόνιμοι πρέσβεις της πατρίδας στο εξωτερικό.

Η πατρίδα χρειάζεται τη στήριξη όλων. Ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει, μπορεί να στηρίξει την πατρίδα με τις λίγες ή μεγάλες δυνάμεις, τις οποίες διαθέτει.

Η φωνή και η σκέψη της Θεσσαλονίκης, της «προσφυγομάνας» αλλά και γενικά της Μακεδονίας, η οποία έχει πάρα πολλούς μετανάστες σε όλα τα σημεία του ορίζοντα είναι πάντα μαζί σας.

Εγώ και πάλι, θα ήθελα να σας σφίξω το χέρι, να αγκαλιάσω τα νέα παιδιά και να τους πω καλή δύναμη, είμαστε κοντά σας”.

Ακολουθεί το σχετικό video: