Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε. & ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ

lazaridis

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είχε ως θέμα τον διορισμό στην θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλειου Κωστόπουλου, αλλά η συζήτηση, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, δεν ξέφυγε από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της επικαιρότητας.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης υπερασπίστηκε το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην ενημέρωση και στον πολιτισμό, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της, για την άναρχη λειτουργία στο τηλεοπτικό τοπίο όλα αυτά τα χρόνια.
– Για το «μαύρο» στην ΕΡΤ ΑΕ. δήλωσε: ¨..Ένιωσα οργή, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, όταν είδαμε το «μαύρο» στην ΕΡΤ ΑΕ. Μόνο πολιτισμό και δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεικνύει αυτή η κίνηση. Δεν υπάρχει πολιτισμένη δημοκρατική χώρα στον κόσμο χωρίς κρατική ραδιοτηλεόραση. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο¨.
– Για τον αριθμό των καναλιών:¨..Στις συζητήσεις που κάναμε τα μέλη των Επιτροπών, οι απόψεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν ότι, από τη στιγμή που το σύστημα είναι ψηφιακό ο αριθμός των καναλιών είναι απεριόριστος. Αυτή ήταν η άποψή τους και το στηρίζανε στο ότι το σύστημα είναι ψηφιακό. Αυτό έλεγαν, γιατί κρύβονται;
Αποδείχθηκε ότι ο αριθμός δεν είναι απεριόριστος. Τα κανάλια είναι εφτά και μάλιστα, η Κυβέρνηση έλεγε για τέσσερα κανάλια, έβαζε και τα θεματικά κανάλια κ.λπ.. Δεν περιοριζόταν, δηλαδή, στα τέσσερα κανάλια, συν τα Κρατικά κ.λ.π¨.
– Για την μη συνταγματική και άναρχη λειτουργία όλων των ιδιωτικών καναλιών:¨..Δεν είναι δυνατόν, τριάντα χρόνια να λειτουργούν χωρίς άδειες, να μην έχουν καταβάλει αντίτιμο για τη χρήση των κρατικών συχνοτήτων. Φανταστείτε τι έχασε το Ελληνικό Δημόσιο. Μόνο από μια εκπομπή, πρόσφατα, κατέθεσε ένα ιδιωτικό κανάλι αγωγή εναντίον ενός άλλου, για διαφυγόντα κέρδη 30 εκατομμυρίων ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το ύψος;¨.
-Για τη σημασία της ΕΡΤ για την ομογένεια:¨… θα ήθελα να ζητήσω κάτι που τέθηκε στην επιτροπή Ελληνισμό της Διασποράς, περισσότερες εκπομπές με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, προγράμματα ελκυστικά για τους απόδημους Έλληνες. Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν έμενε εκείνο το «μαύρο» στην ΕΡΤ ΑΕ, τι πλήγμα θα προκαλούσε για τους απόδημους Έλληνες;¨.
Επίσης, ανέφερε: ¨..θα ήθελα να σας πω κάτι, το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια της στήριξης της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας. Μέσα στον τηλεοπτικό χώρο των ειδήσεων, θα μπορούσε να μπει ένα μικρό κομμάτι, από άποψη χρόνου, για την ενημέρωση των αγροτών, γιατί προσπαθούμε να κάνουμε και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για τους αγρότες, για τους βιοτέχνες, για τους βιομήχανους, δηλαδή, ένα πεντάλεπτο θα έλεγα, με ενημέρωση για νέα αγροτικά και αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία έρχονται και στα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν οι νεοεισερχόμενοι στην παραγωγή¨.