Γιώργος Καρράς: Άμεση διευθέτηση των κόκκινων αγροτικών δανείων

KARRAS-GIORGOS

Ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β’ Αθηνών Γιώργος Καρράς και επικεφαλής της κίνησης “Φωνή Δημοκρατίας” μίλησε στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα, όπως η “Φωνής Δημοκρατίας”, η χρησιμότητα ενός ευρύτερου κεντρώου χώρου με προοδευτικό προσανατολισμό, τα αίτια της κρίσης και η παρέμβαση και οι προτάσεις του κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, για την άμεση διευθέτηση των κόκκινων αγροτικών δανείων προκειμένου να προστατευτούν οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή.

Ο εκκαθαριστής με εξώδικα που κοινοποιεί τις τελευταίες ημέρες στους αγρότες, τους ζητά να εξοφλήσουν παλαιές οφειλές μέσα σε προθεσμία 3 ημερών, διαφορετικά απειλεί να τις στείλει στις Δ.Ο.Υ. για βεβαίωση ως χρέη προς το Δημόσιο.
Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής, αφού παραθέτει το ιστορικό του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την αδράνεια του Κράτους να το αντιμετωπίσει, εντοπίζει τα νομικά προβλήματα και προτείνει συγκεκριμένη νομοθετική λύση που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση για να προστατεύσει την πρωτογενή αγροτική και ζωική παραγωγή και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τις οικογένειές τους, για να διασωθούν οι καλλιέργειες και τα σπίτια τους.