Χαράλαμπος Περβανάς: Απροστάτευτοι οι δανειολήπτες από το νόμο

pervanas

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας καταναλωτών Β. Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς μίλησε στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο για την κοροϊδία που υφίστανται οι δανειολήπτες από τους πολιτικούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου Βασίλης Παπαναστασούλης.

Ο κ. Περβανάς έκανε λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των συμβολαιογράφων και του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν ο υπουργός δήλωσε ότι την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την έχουν χρηματοδοτήσει οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας. Η κυβέρνηση νομοθετεί και οι συμβολαιογράφοι χρηματοδοτούν και ζητούν να αρθεί το όριο των 300.000 ευρώ, πρόσθεσε ο κ Περβανάς.

Απαντώντας στο επιχείρημα των στρατηγικών κακοπληρωτών , ο πρόεδρος των δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος υποστήριξε πως οι διευθυντές των τραπεζών ξέρανε σε ποιους έδιναν τα δάνεια. “Αυτός που έχει και δεν πληρώνει θα πάρει οικονομολόγους και θα κάνει εκκαθάριση της οφειλής του. Αυτός που έχει και δεν πληρώνει θα πάρει και δυο τρεις δικηγόρους και πάλι θα γλυτώσει. Αλλά αυτός που δεν έχει τα χρήματα , δεν θα μπορέσει να το κάνει”.

“Οι μόνες κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους δανειολήπτες είναι αυτές που ο καθένας πολίτης θα προσφύγει στην δικαιοσύνη” τόνισε ο Χαράλαμπος Περβανάς και εξήγησε πως για αυτό το λόγο έχουν θάψει το θέμα της δωρεάν νομικής βοήθειας, αποκλείοντας τους δανειολήπτες λόγω τεκμαρτού εισοδήματος, παρόλο που η κυβέρνηση και βουλευτές της όπως ο κ. Θεοφύλακτος είχαν διαβεβαίωσει έναμιση χρόνο πριν ότι θα τροποποιήσουν το νόμο.

pervanas-papanastasoulis

Ο κ. Περβανάς μίλησε για τις ενέργειες του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος, ο οποίος θεσμικά απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έπειτα στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη μη τήρηση των κοινοτικών οδηγιών από τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να μην αποδίδεται δικαιοσύνη, αλλά να βγαίνουν αποφάσεις μόνο υπέρ των τραπεζών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε την αναφορά του Συλλόγου στον Άρειο Πάγο, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία ανέθεσε σε  πταισματοδίκη και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση εξετάστηκε ως βασικός μάρτυρας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας, Χαράλμπος Περβανάς.

Εμείς ζητάμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, σημείωσε ο κ. Περβανάς, τονίζοντας ότι ούτε ο Κώδικας Δεοντολογίας του Καταναλωτή προστατεύει τον πολίτη από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες.

Ο κ. Περβανάς είπε ότι ελάχιστοι βουλευτές ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν από το Σύλλογο για τα θέματα των δανειοληπτών, μεταξύ των οποίων οι κ. Γ. Σαρίδης και Ν. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, ο κ. Περβανάς κάλεσε πολιτικούς και συμβολαιογράφους να αγοράσουν μεγαλύτερα σπίτια προκειμένου να στεγάσουν όλες τις οικογένειες που θα χάσουν το σπιτάκι τους από τους πλειστηριασμούς.