Δεν έχουν τελειωμό τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ατελείωτα είναι τα ψέματα που εδώ και χρόνια λένε οι ελληνικές κυβερνήσεις στον ελληνικό λαό και στον Έλληνα φορολογούμενο. Και μετά, όταν χάνουν τις εκλογές, λένε ότι «γίνανε και λάθη» και ότι «κάναμε την αυτοκριτική μας». Το λογαριασμό όμως τον πληρώνει συνέχεια ο Έλληνας φορολογούμενος που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του, αλλά καταλήγει να πληρώνει τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά και τις παρανομίες των κυβερνήσεων. Τις μίζες που παραγράφονται όταν πια φτάσουν κάποια στιγμή μετά από χρόνια στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, τα σκάνδαλα που σκοντάφτουν στους νόμους περί ευθύνης υπουργών, στα παραθυράκια που κάνουν το νόμιμο να είναι ηθικό. Τόσα χρόνια η εξουσία – είτε πολιτική, είτε τραπεζική, είτε οικονομική – παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι στη πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος καταλήγει κάθε φορά να πληρώνει τα σπασμένα. Από τα ψέματα Σημίτη και τα ψεύτικα στοιχεία με τα οποία η χώρα μπήκε στη νομισματική ένωση και στο ευρώ με τη δήθεν εύρωστη ελληνική οικονομία και τη φούσκα του χρηματιστηρίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Κώστα Καραμανλή που καταχρέωσαν τη χώρα, και στα σκάνδαλα τύπου Siemens, στο «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη Παπανδρέου που μας έβαλε στο πρώτο μνημόνιο, στην κυβέρνηση συνεργασία του Λουκά Παπαδήμου που ξεκίνησε η πολιτική για τη διάσωση των τραπεζών εις βάρος των πολιτών, στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και την αμνήστευση των τραπεζικών και κομματικών στελεχών, στη σωτηρία της τωρινής συγκυβέρνησης που ήρθε με υποσχέσεις για να φέρει τελικά νέα δεινά στους Έλληνες πολίτες.

Τα ψέματα διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως ακριβώς και οι κυβερνήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, σε πλήρη γνώση, συμφωνία και συμπόρευση, μέσα από ένα θέατρο δήθεν αντιπαράθεσης για το καλό πάντα των πολιτών. Αλλά το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν ο ένας μετά τον άλλο την ίδια πολιτική που ρήμαξε τους πολλούς, έκανε περισσότερο πλούσιους τους λίγους και οδήγησε στην ξενιτιά τη νέα γενιά.

Κι όλα τα μαθαίνουμε από το εξωτερικό, καθώς η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ είναι δεμένη στο άρμα που επιλέγει για να βολέψει μόνο τα δικά της θέματα. Είτε αυτό το άρμα είναι πολιτικό κόμμα, είτε τραπεζίτες.

Από το εξωτερικό και από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί μαθαίνουμε τώρα ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να μην έχουν οι δανειολήπτες δυνατότητα εξαγοράς των δανείων τους. Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη του νόμου που προβλέπει την πώληση των δανείων που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες σε funds, επεσήμανε ο Π.Μοσκοβισί. Απάντηση που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβλήθηκε από τους θεσμούς. Τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Π.Μοσκοβισί σε ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Το έργο των Τσακαλώτου και Σταθάκη βλέπει το φώς τις δημοσιότητας, τη στιγμή οι ίδιοι θα υποστηρίζουν ότι  ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Δεν μας πείθουν όμως διότι, φαίνεται ολοκάθαρα η προδοσία απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Γιατί από το 2012, και μετά από την επίσημη επερώτηση στην ευρωβουλή του κ. Χουντή προς τον τότε επίτροπο Oli Ren, στο τι θα γίνει με την διαπραγμάτευση του εσωτερικού χρέους, η επίσημη απάντηση του τότε επιτρόπου ήταν ότι,  το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης εκχωρήθηκε με το δεύτερο μνημόνιο στους δανειστές. Και μετά θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματευόταν μήνες και εβδομάδες και νύχτες ολόκληρες στο ξενοδοχείο HILTON και τώρα θα βγει λευκός καπνός, όχι μετά θα βγει λευκός καπνός, και ότι αντιμετωπίζουν τρομερή πίεση από τους δανειστές και πράσινα άλογα. Όλα για το θεαθήναι. Και ο κατά τα άλλα έξυπνος πολίτης τους πίστεψε.

Και για όποιον δεν πιστεύει, ορίστε αναλυτικά η ερώτηση του Ν.Ανδρουλάκη και η επίσημη απάντηση του. Π.Μοσκοβισί.

Τα ψέματα όμως δεν έχουν τελειωμό. Ψέματα για την Υγεία (4), ψέματα για την Παιδεία (6), για τις συντάξεις για τα κόκκινα δάνεια. Και μια χαριστική ρύθμιση για έναν μεγαλοεπιχειρηματία. Κι όλα αυτά μόλις μέσα σε ένα 24ωρο.

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο τέλος του 2017 θα λειτουργούν 239 τοπικές μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα. Δεν θα γίνει, γιατί αντιδρά όλος ο ιατρικός κόσμος της χώρας. Γιατί το 40% των υφιστάμενων μονάδων έχει ήδη κλείσει με απόλυση 2.500 γιατρών από το 2014- 15, ενώ σήμερα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Και οι χιλιάδες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν δεν μπορούν να γίνουν με τις τεράστιες περικοπές στην υγεία.

Στην Παιδεία: Ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα από το Σεπτέμβριο. Ο ίδιος ο κ. Φίλης αναγκάστηκε πριν από ένα χρόνο να περικόψει τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις περιορισμού των δαπανών που τον υποχρέωσε το υπουργείο οικονομικών, σε εφαρμογή των μνημονιακών συμφωνιών της κυβέρνησης!

14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση! Τι ακριβώς θα κάνουν όλοι οι παραγωγικοί 16ρηδες, 17ρηδες και 18ρηδες σε μια χώρα που δεν έχει κεντρικό σύστημα απασχόλησης για να τους απορροφήσει και να τους αξιοποιήσει;

Μείωση μαθητών στις τάξεις: Υπόσχεση 30ετίας, που προϋποθέτει κτήρια που δεν υπάρχουν και καθηγητές που δεν υπάρχουν.

Εκπαίδευση στο σχολείο και όχι στο φροντιστήριο! Μπορεί να εφαρμόζεται σε ελάχιστα ιδρύματα ανά τον κόσμο, όπου υπάρχει όμως κανονική Παιδεία.

Κατάργηση εισαγωγικών στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να υποδεχτούν όλους τους μαθητές γιατί δεν έχουν χώρους, καθηγητές, εργαστήρια.

Όλες οι απόπειρες αλλαγών που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι στο πόδι, με εκκωφαντική άγνοια όλων των θεμάτων και με θράσος δικτατορίσκου.

Δική της ιδέα το σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το Ελεγκτικό Συνέδριο που βγάζει αντισυνταγματικές τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι θα συμβεί με τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί και τα οποία ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.  Πως θα επιστραφούν, δηλαδή, τα χρήματα στο δημόσιο, όπως ορίζει η απόφαση. Αλλά και πως θα αντιμετωπίσει το δημόσιο τους δημάρχους που είχαν το θάρρος να αντιταχτούν στην ισοπεδωτική λογική της κυβέρνησης και τώρα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα για μία απόφαση που αποδεδειγμένα δεν ήθελαν να εφαρμόσουν. Λένε ψέματα ότι θα γίνει άρση των capital controls. Το γεγονός ότι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και το ενδεχόμενο χαλάρωσης έχει επανέλθει στην επικαιρότητα δυστυχώς δεν οφείλεται στη βελτίωση των συνθηκών. Άλλωστε, όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία έχουν ξεκαθαρίσει ότι βασική προϋπόθεση για την… παραμικρή χαλάρωση θα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Όσο το κλίμα είναι τέτοιο που δεν θα διασφαλίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, το όριο ανάληψης δεν πρόκειται να αυξηθεί, πόσω μάλλον να απελευθερωθεί.

Λέει ψέματα ότι μπορεί από το 2018 να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, ενώ θα τρέχει η αξιολόγηση μέχρι το 2022 τουλάχιστον! Κόβει η ίδια από τους κόκκινους δανειολήπτες το δικαίωμά τους να αγοράσουν πρώτοι τα δάνειά τους σε χαμηλή τιμή, πριν δοθούν σε ξένα funds και λέει ψέματα ότι της το επέβαλε η τρόικα, όπως αποκάλυψε χτες ο ίδιος ο Μοσκοβισί στην Ευρωβουλή. Είναι ανίκανη να εξυπηρετήσει ακόμα και εξόφθαλμα έναν δικό της επιχειρηματία, έχοντας ψηφίσει στη Βουλή την προκλητική τροπολογία, που τελικά δεν απαλλάσσει τον Ιβάν Σαββίδη από το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων της ΣΕΚΑΠ, γιατί, οι άσχετοι δεν πρόβλεψαν αναδρομική ισχύ του νόμου! Και θέλουν να κυβερνάνε κιόλας!