Χρήστος Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Είναι σωστός ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός

mpgialas

Για την συμφωνία που έκλεισε τη β’ αξιολόγηση, τα μέτρα και τα αντίμετρα μίλησε ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.

Ο κ. Μπγιάλας είπε πως αυτή η συμφωνία είναι το διαβατήριο για να βγει η χώρα από την επιτροπία, καθώς βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη και  τη ρύθμιση του χρέους και έχει μηδενική επιβάρυνση στους πολίτες. Όσον αφορά την καθυστέρηση, ο βουλευτής υποστήριξε ότι μοναδικός υπεύθυνος είναι το ΔΝΤ.

Ο κ. Μπγιάλας αναφέρθηκε διεξοδικά στα αντίμετρα επισημαίνοντας πόσο πολύ θα ανακουφιστούν οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα από 1-1-2019. Παράλληλα, τόνισε πως ενώ θα βγούμε από το μνημόνιο το 2018, θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για πάντα και να μην έχουμε ελλειματικούς προϋπολογισμούς.

Τέλος, σχετικά με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ο κ. Μπγιάλας είπε πως πρόκειται για ένα θετικό μέτρο που βοηθάει στη σωστή λειτουργία των πλειστηριασμών μακριά από κοράκια και θα δώσει μεγαλύτερο ποσό στο εκπλειστηρίασμα. Θα πρέπει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία μέχρι ενός σημείου, κατέληξε ο βουλευτής και πρόσθεσε πως μια από τις μεγαλύτερες παραμέτρους που δεν έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα είναι η αργή απόδοση δικαιοσύνης και όχι η φορολογία και τα εργασιακά.