Η ψηφιακή Θεσσαλονικιά καλλονή

asanser-talk2lift

Έναν πρωτότυπο τρόπο υποδοχής των ατόμων που μπαίνουν σε έναν ανελκυστήρα σκέφτηκαν τα στελέχη της Entranet, κατασκευάζοντας την πρώτη, παγκοσμίως, ψηφιακή reception μέσα στην καμπίνα του ασανσέρ. Πρόκειται για το νέο προϊόν της καινοτόμας ελληνικής επιχείρησης, ονόματι «to talk2lift avatar», το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις στην «Interlift 2015», τη μεγαλύτερη έκθεση ανελκυστήρων στον κόσμο, που έλαβε πριν από λίγες ημέρες χώρα στο Augsburg στη Γερμανία.

Ο επιβάτης που εισέρχεται σε έναν ανελκυστήρα μένει έκπληκτος από την ψηφιακή φιγούρα που όχι μόνο εκτελεί χρέη υποδοχής, αλλά που έχει παράλληλα τη δυνατότητα να ανιχνεύει την παρουσία ατόμων μέσα στην καμπίνα του ανελκυστήρα, να ακούει και να εκτελεί τις εντολές τους. Το δυνατό σημείο του εν λόγω προϊόντος βρίσκεται, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, στην ευκολία χρήσης που προσφέρει η φωνητική αναγνώριση συνδυαζόμενη με τον μοντέρνο σχεδιασμό του μέλλοντος.

Μια τέτοια ανακάλυψη κέντρισε, όπως ήταν φυσικό, όχι μόνο το ενδιαφέρον όσων επισκέφτηκαν την έκθεση, αλλά και εταιρειών που ήθελαν συνεργασία για διανομή και αντιπροσώπευση των προϊόντων στο εξωτερικό. Ήδη η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με ειδίκευση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems) βρίσκεται σε συζητήσεις με επιχειρήσεις από Γαλλία, Ιταλία, Αυστραλία, Ινδία, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και πολλές άλλες χώρες για την εξάπλωσή της σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Ιnterlift 2015, εταιρείες εδραιωμένες στο χώρο των ανελκυστήρων (Schaefer, Kleemann, Doppler, Metron, κ.ά.), οι οποίες συμμετείχαν στην έκθεση, επέλεξαν να φιλοξενήσουν στα περίπτερά τους ανάμεσα στα δικά τους προϊόντα, την τεχνολογία talk2lift και talk2lift avatar αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι τα προϊόντα της Entranet είναι οι “έξυπνες” συσκευές που διευκολύνουν την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονικιά επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά το 2009, όταν τρεις φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή συσκευή, που επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα, π.χ., όρασης, να βρουν τον δρόμο τους σε ένα κτίριο, ήδη από το ασανσέρ. Έκτοτε έχει επεκταθεί σε ΗΠΑ και Λονδίνο, ενώ από τη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να «κινεί τα νήματα» και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στα European Business Awards 2014-2015 συμπεριελήφθη στη λίστα με τις πρωταθλήτριες ελληνικές εταιρείες που ξεχώρισαν για τα καινοτόμα προϊόντα τους, καθώς επικεντρώνεται σε πρακτικές εφαρμογές αναγνώρισης λόγου (speech recognition) και σύνθεσης φωνής (voice synthesis).

Και αν κανείς αναρωτιέται μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα ανθρώπινα επιτεύγματα στον κλάδο της τεχνολογίας η απάντηση είναι μάλλον πως έχουμε ακόμα πολλά να δούμε.

Πηγή: Fortunegreece