«Τα Παιδιά στην Κουζίνα»: Συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μία σειρά εργαστηρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015, σε δυο σχολεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, επαναλαμβάνεται και φέτος η επιτυχημένη δράση «Τα Παιδιά στην Κουζίνα», στο πλαίσιο του 5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος του project παραμένει η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών της γαστρονομίας και της διατροφολογίας. Τα παιδιά στη διάρκεια ενός δίωρου εργαστηρίου έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας συνταγές με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται.

Στο επίκεντρο των φετινών δράσεων βρίσκεται το θρεπτικό πρωινό και χειμωνιάτικο υγιεινό «παγωτό», που αποτελείται από αληθινό παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι και μπανάνα σε βρώσιμα χωνάκια.

Στη δράση συμμετέχουν τα 66ο και το 67ο Δημοτικά Σχολεία. Οι διακεκριμένοι σεφ, Φίλιππος Μπαντής, Ζωή Χατζηγιαννάκη και Παναγιώτης Νικολαϊδης, θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των σχολείων μαζί με τους μαθητές, από τις 17.00 έως τις 19.00.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και αύριο, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 10.00 – 14.00 στα τηλέφωνα 2313318215, 2313318206 και 2313318286. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.