Πρόεδρος Φοροτεχνικών στο Radio1d.gr: «Είναι όλοι άχρηστοι, δήμιοι του ελληνικού λαού!»

Για απάτη εναντίων των φορολογουμένων έκανε λόγο ο κύριος Γιάννης Τύρης, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελλάδος στο Radio1d.gr, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» του Ντην Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα. «Είναι όλοι τους άχρηστοι!» δήλωσε, αναφερόμενος στους πολιτικούς. 

Αναφορικά με τις αναπτυξιακές πολιτικές, ο κύριος Τύρης δήλωσε: «Η αγορά θέλει μια βοήθεια, ένα σπρώξιμο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη με την κατάσταση που επικρατεί. Πώς θα γίνει ανάπτυξη χωρίς χρήματα;»

Ερωτώμενος σχετικά με το παράδειγμα της κυβέρνησης της Ισλανδίας, η οποία άφησε τις τράπεζες να πτωχεύσουν, και αν μπορεί και το ελληνικό κράτος να κάνει το ίδιο, ο κύριος Τύρης είπε: «Εμείς ρίχναμε λάδι στη φωτιά, με συνέπεια να καούμε εμείς οι ίδιοι. Η πολιτεία βοηθούσε τόσα χρόνια τις τράπεζες.».

Στη συνέχεια, μίλησε για τους πολιτικούς, λέγοντας: «Η φορολογία τους καθιστά δήμιους του ελληνικού λαού! Η φορολογία θα έπρεπε να είναι δίκαιη, αλλά δεν είναι. Η φορολογία πρέπει να ξεκινά από πάνω, από αυτούς που έχουν τα δισεκατομμύρια. Αυτόν που έχει, αν του πάρεις, θα του μείνει κάτι. Αν πάρεις από αυτόν που δεν έχει, δεν θα του μείνει τίποτα. Κανένας πολιτικός δεν είπε την αλήθεια στο λαό. Το πρώτο μνημόνιο το ψήφισαν όλοι τους, εκτός βέβαια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έπρεπε λοιπόν, αντί να φωνάζουν, να βγουν και να πουν την αλήθεια. 

Σε ερώτηση του Ντήν Βουλκίδη για τη δήλωση του κ. Στουρνάρα, οτι το κράτος έχει πρωτογενές πλεόνασμα, ο κύριος Γιάννης Τύρης απάντησε: «Αν τον είχα μπροστά μου, θα τον ρωτούσα, “τί χρωστάει το κράτος και έχει πλεόνασμα;”. Κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό, πλεόνασμα υπάρχει γιατί το κράτος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του προσθέτωντας πώς “Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Πρέπει να υπάρξει ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα, μια εξέγερση. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πρωτοστατήσουν σ’ αυτό, όπως τόσοι άνεργοι καθηγητές Πανεπιστημίου που τώρα δεν αξιοποιούνται”

Αναφορικά με τις τελευταιες δηλώσεις του προεδρου του ΠΑΣΟΚ οτι τα μνημόνια έσωσαν την Ελλάδα ο κύριος Τύρης απάντησε οτι “Ο κ. Βενιζέλος καλά θα κάνει να σταματήσει να δουλεύει τον ελληνικό λαό. Εμάς τους οικονομολόγους, δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει”

ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών αναφέρθηκε και στο αποτυχημένο μέτρο της εξισωσης πετρελαιου θέρμανσης με αυτό της κίνησης “Με την αύξηση του φόρου, το πετρέλαιο θέρμανσης θα συγκέντρωνε ποσό 1 δισεκατομμύριο. Όμως έχουν μαζευτεί μόνο 36 εκατομμύρια. Ας πατάξουν το λαθρεμπόριο επιτέλους”

Ο Γιάννης Τύρης σχολίασε και το γεγονός οτι ο Κλήρος δεν φορολογείται υπογραμμίζοντας οτι πρέπει επιτέλους οι Ιερείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κράτος “Η εκκλησία δεν φορολογείται καθόλου. Θα έπρεπε να πληρώνει κι αυτή. Όλοι οι δεσποτάδες πληρώνονται από εμάς, ενώ αυτοί θα έπρεπε να πληρώνουν υψηλούς φόρους στο κράτος. Ο ελληνισμός κινδυνεύει, και η εκκλησία πρέπει κι αυτή να βάλει πλάτη και να τον υποστηρίξει. Ας βγουν οι αρχηγοί της εκκλησίας να απαλλαχτούν απ’ το μισθό τους, για να υποστηρίξουν το κράτος” δήλωσε ο κύριος Τύρης.

Κλέινοντας ο κύριος Τύρης έδωσε και το δικό του μήνυμα οτι η Ελλάδα έχει ακόμα περιθώρια σωτηρίας “Μπορούμε να σωθούμε, πρέπει όμως να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και στις δικές μας πολιτικές. Η τρόικα μας βλέπει σαν αριθμούς, ζητάμε να μας δουν σαν ανθρώπους. Ο Έλληνας πολίτης είναι χρεοκοπημένος. Εάν η Ελλάδα χρεωκοπήσει και επίσημα, θα μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις να ορθοποδήσει ξανά. Γιατί να κάνουμε, για παράδειγμα, εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, ενώ έχουμε τόση παραγωγή; Είναι ντροπή! Οι μεσάζοντες πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται τους αγρότες” 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr