Κ. Ιγγλέζη στο Radio1d: «Αντιδημοκρατική η επίταξη»

«Αντιδημοκρατική ενέργεια η επίταξη των εργαζομένων του μετρό, μοιάζει σαν να γυρνάμε στη δεκαετία του ’60» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη μιλώντας στην εκπομπή “όλα στη φόρα” του Ντήν Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα  σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης.

Επίσης η βουλευτής μίλησε για την δημιουργία μεταλλείων στη Χαλκιδική: «Θα υπάρξουν έντονες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη δημιουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής, και καθόλου ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων, παρά μόνο μείωση του τουρισμού» Αναφερόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου την πλήρωσε ως αδύναμος κρίκος, επειδή έχει φύγει απ’ την πολιτική.»

«Ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να ακούει να τον βρίζουν, και να μην απαντάει. Υποστηρίζουμε την κυβέρνηση της αριστεράς. Με τους ΑΝΕΛ έχουμε σοβαρές διαφορές στα εθνικά θέματα, για χάρη του λαού όμως θα τα βάλουμε στην άκρη»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κύριου Κουράκη, σημείωσε: «Ο κ. Κουράκης είπε το αυτονόητο, και ζήτησε να συζητήσουμε το θέμα. Και τώρα οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν μέσω της φορολογίας, την εκκλησία, επομένως δεν θα αλλάξει κάτι, απλά θα υπάρξει διαχωρισμός»

Ερωτώμενη για τις ακροδεξιές πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δήλωσε: «Είναι αντιδημοκρατικό και νεοναζιστικό κόμμα, άρα είναι και παράνομο. Η εξαθλίωση του κόσμου οδηγεί στον φασισμό. Η ΧΑ δεν είναι αντισυστημικό κόμμα, κανένα ακροδεξιό κόμμα δεν είναι αντισυστημικό» και προσέθεσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστούμε με τη ΧΑ, δεν έχουμε καμία σχέση με τους φασίστες. Δεν μπορούμε ούτε να συνομιλήσουμε μαζί τους, όχι να συγκυβερνήσουμε»

Επίσης η κυρία Ιγγλέζη υποστήριξε τους δανειολήπτες, λέγοντας: «Ζητάμε το κούρεμα των δανείων ή και την οριστική διαγραφή τους, και φυσικά την διακοπή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας»

Τέλος σχετικά με την αντιμνημονιακή πολιτική, υποστήριξε: «Είμαστε σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις με το ΔΝΤ, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την πολιτική του. Τα μνημόνια άλλοι τα υπέγραψαν, άλλοι τα συμφώνησαν, εμείς δεν θα τα ακολουθήσουμε. Τα μνημόνια θα καταργηθούν με ένα νόμο μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Radio1d αναφερόμενη στην πολιτική της παράταξης στην οποία ανήκει, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε γενικά και αόριστα κατά των επενδύσεων, επενδύσεις θα γίνουν»

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr