Ζητούν ελέγχους για δάνεια των ΜΜΕ, κουβέντα όμως για τα δάνεια των κομμάτων
Βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τις ευρωεκλογές και κάποιοι υποψήφιοι ζητούν να ελεγχθούν τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ένα μήνα πριν τις εκλογές, οπότε όποιος το ζητάει, το κάνει μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει. Επίσης, πρέπει να δούμε τα κίνητρα που οδήγησαν ένα κόμμα ή κάποιον υποψήφιο να ζητήσει να ελεγχθούν τα δάνεια των ΜΜΕ. Το έκανε, άραγε, γιατί ανησυχεί για το γεγονός ότι τα χρέη των ΜΜΕ επωμίστηκε, μέσω των ανακεφαλαιοποίησεων, ο λαός ή μήπως είχε ιδιοτελή και ταπεινά κίνητρα; Μήπως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν προβάλλουν το συγκεκριμένο κόμμα και τον συγκεκριμένο υποψήφιο και για αυτό τον έπιασε ο πόνος για διαφάνεια και έλεγχο; Γιατί τόσα χρόνια δεν είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και την “ευαισθησία” του για τα δάνεια των ΜΜΕ και το θυμήθηκε μόνο όταν έπαψαν να τον καλούν στις εκπομπές τους; Είναι κρίμα οι πολιτικοί να δείχνουν ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για ένα τόσο σπουδαίο θέμα και να το κάνουν μόνο όταν θίγονται τα δικά τους συμφέροντα.
Το υποκριτικό της όλης υπόθεσης φαίνεται και από το γεγονός ότι ο εν λόγω πρόεδρος κόμματος δεν έβγαλε άχνα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και περιορίστηκε στα ΜΜΕ. Ίσως έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να επανεκλέγει και θα αναζητήσει πολιτική στέγη στα υπάρχοντα κόμματα, πως λοιπόν, να βγει να τα καταγγείλει και να πει ότι έλαβαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, τα οποία δεν εξυπηρετούν;
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν χρειαζόμαστε επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά πολιτικούς χωρίς εξαρτήσεις που μπορούν να προσφέρουν στο κοινό καλό και βάζουν πρώτα την Ελλάδα.