Περιφερειακός Αγώνας Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος την Κυριακή 28/1/2018 στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Με την στήριξη του Δήμου Παύλου Μελά (ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ),
η Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ και η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, σε συνεργασία με
τις όμορες Ε.Α.Σ. της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
διοργανώνουν τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ για κατόχους αθλητικών Δελτίων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Κυριακή 28/1/2018 στο ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ (πρώην στρατόπεδο).
Θα υπάρξουν συνολικά 8 κατηγορίες αθλητών – αθλητριών, που θα αγωνιστούν σε αποστάσεις 1, 2, 3, 4, 6, 8 χλμ..
Τεχνικοί Υπεύθυνοι των Αγώνων ορίζονται οι Χρυσοστομίδης Χρήστος (Υπεύθυνος Τεχνικός Κ.Υ.Α.Θ.), Χατζηβασιλείου Χρήστος (Τεχνικός Ανάπτυξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) Καϊσίδης Ματθαίος (Τεχνικός σύμβουλος).
Στόχος των διοργανωτών είναι να θεσμοθετηθεί αυτός ο Αγώνας και να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε όλους τους ελεύθερα αθλούμενους από όλη την Ελλάδα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, 2313 302916, 937
ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ: Το πρώην στρατόπεδο, πολύτιμος πνεύμονας ζωής της πόλης
Το ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ (πρώην στρατόπεδο) του Δήμου Παύλου Μελά, συνιστά μια ενιαία έκταση 689 στρεμμάτων εντός της οποίας εναλλάσσονται το φυσικό τοπίο, η βλάστηση με την πευκώδη κάλυψη και τα μονοπάτια πεζοπορίας. Παράλληλα, χρήσεις γης αναψυχής, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού το αναδεικνύουν σε ένα σπάνιο χώρο κοινόχρηστου πρασίνου εντός του ευρύτερου αστικού πλέγματος.
Γι’ αυτούς τους λόγους αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης, ένα καλό παράδειγμα σταδιακής ενσωμάτωσης δημόσιου χώρου στην καθημερινή ζωή της πόλης, τοπικά και μητροπολιτικά. Τέλος, λόγω της θέσης του δίπλα στην περιφερειακή οδό είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Ο ΣΕΓΑΣ οργάνωσε τον αθλητισμό μας
Πρωταρχικό ρόλο στον αθλητισμό, τόσο της πατρίδας μας αλλά και στον Παγκόσμιο, έπαιξε ο ΣΕΓΑΣ, αφού ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ιδρύθηκε (1897) και καλλιέργησε-εξέλιξε, από την ίδρυσή του και για πολλές δεκαετίες, όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεΐ, κολύμπι, τένις, ξιφασκία, ποδηλασία, γυμναστική, πάλη, πυγμαχία, ιππασία, σκοποβολή, τζούντο κ.α) που στη συνέχεια έγιναν ανεξάρτητες ομοσπονδίες.
Ο ΣΕΓΑΣ οργάνωσε τον αθλητισμό μας. Είχε την τύχη να ενταχθούν στις τάξεις του άνθρωποι πνευματώδεις και οραματιστές που δημιούργησαν ένα αθλητικό κίνημα μεταδίδοντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τον Πολιτισμό της Ελλάδας στην υφήλιο, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην Παγκοσμιότητα του αθλητισμού, στην ειρήνη και τον πολιτισμό. Η ίδρυση της Ομοσπονδίας ήρθε σαν συνέχεια και ανάγκη για την καλύτερη οργάνωση του αθλητισμού μας που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και συνέχιζε μέσα στους αιώνες να συγκινεί το λαό μας. Με την ανακήρυξη της Ελληνικής ανεξαρτησίας γίνονται προσπάθειες για την συστηματική διδασκαλία και εξάσκηση των μαθητών στα σχολεία.
Ο ΣΕΓΑΣ από την ίδρυσή του, πρωτοστάτησε και πρόσφερε το οργανωτικό και αγωνιστικό εκείνο πλαίσιο που χρειαζόταν ο Ελληνικός Αθλητισμός για να αναπτυχθεί και να δώσει ευκαιρίες στους νέους και στις νέες που με την σειρά τους δόξασαν την Ελλάδα. Καθιέρωσε την πρώτη συνάντηση μεταξύ εθνικών ομάδων (1928) τους Βαλκανικούς Αγώνες. Το 1934 προκηρύσσει τους 1ους Μεσογειακούς αγώνες (που όμως δεν διεξήχθησαν) και το 1935 βραβεύεται από την ΔΟΕ με το Ολυμπιακό Κύπελλο, για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό, στη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας, για τις διοργανώσεις διεθνών και μη αγώνων, τη συμμετοχή του σε αγώνες και γιατί ήταν ο ΙΔΡΥΤΗΣ των Βαλκανικών και των Μεσογειακών αγώνων.
Δεν είναι βέβαια η μόνη αναγνώριση και βράβευση του ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του. Έχει αναγνωριστεί η προσφορά του και έχει βραβευθεί από όλους τους Εθνικούς (Προέδρους της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Ακαδημία, Δήμους κ.λ.π.) και Διεθνείς Αθλητικούς φορείς (ΔΟΕ,IAAF κ.λ.π.). Ανέδειξε Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές Ευρώπης, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Αθλητές που κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ και πολλούς άλλους που πρωταγωνίστησαν ή πρωταγωνιστούν σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με την πολύχρονη εμπειρία του διεκδίκησε, ανέλαβε και οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία αγώνες που είναι σημείο αναφοράς στο αθλητικό στερέωμα όπως, το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Αθήνα ’97», τους Πανευρωπαϊκούς ’69 και ’82, τους Πανευρωπαϊκούς κλειστού ’85, το Παγκόσμιο Ε/Ν ’86, τον Τελικό Γκραν Πρι ’90 και το 2009, τους Μεσογειακούς ’91, το παγκόσμιο σκυταλοδρομιών σε ανώμαλο δρόμο ’94, το παγκόσμιο κύπελλο μαραθωνίου ’95, το παγκόσμιο κύπελλο 2006, σειρά Βαλκανικών, Μπρούνο Τζάουλι και άλλων αγώνων.
Ο ΣΕΓΑΣ συνεχίζει να εμπνέει και να προσφέρει στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΕΙΡΗΝΗ παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει και τις όποιες κοσμοϊστορικές αλλαγές έχουν συντελεστεί. Σχεδιάζει, θεσμοθετεί και πρωτοστατεί στο αθλητικό στερέωμα με γνώμονα το παρελθόν και στόχο το μέλλον.