Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης προκρίνει για τη Θεσσαλονίκη τη δημιουργική οικονομία
Η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κέντρο της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, των Παρευξείνιων χωρών και της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας (σε ό,τι αφορά δηλαδή στην τέχνη και τον πολιτισμό) μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ραγδαία και σταθερή οικονομική ανάπτυξη και νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά.
Τη θέση αυτή, που αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις”, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης κατά την επίσκεψή του στο Σύλλογο Φίλων Μνημείων Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην Καλαμαριά.
Στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μνημείων Θεσσαλονίκης, που έγινε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, τον κο Ζαρωτιάδη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Ειρήνη Οζούνη και Νίκος Γραικούσης, καθώς και τα στελέχη και φίλοι της Κίνησης Στέλλα Μαυρομάτη, Νίκος Δαμιανάκης και Όμηρος Ταχμαζίδης. Σ’ αυτή, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη δραστηριότητα του Συλλόγου και τη δυνατότητα προστασίας των μνημείων της πόλης από τους βανδαλισμούς και την ρύπανση. Το κλιμάκιο της ΔΚΘ «Υψίπολις» κατέθεσε στη διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Μνημείων τετρασέλιδο υπόμνημα με σκέψεις και προτάσεις που αφορούν στα ζητήματα προστασίας των μνημείων της Θεσσαλονίκης και του δημοσίου χώρου της πόλης.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει για την ενίσχυση των «δημιουργικών βιομηχανιών» της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης επισκέφτηκε, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από το μέλος της ΔΚΘ «Υψίπολις» Όμηρο Ταχμαζίδη, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην Καλαμαριά, όπου συζήτησε με εκπρόσωπο της διεύθυνσης ζητήματα που αφορούν στον εθνικό και διεθνή ρόλο του Κέντρου και τις επιμέρους δραστηριότητές του.
Αναφερόμενος στις δύο συναντήσεις ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης προέβη στην εξής δήλωση: «Οι λεγόμενες δημιουργικές βιομηχανίες ή δημιουργική οικονομία βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματός μας. Θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις συζητήσεις μας με τους πολλούς και σημαντικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για να διερευνήσουμε όλες τις πιθανές δυνατότητες για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας σε κέντρο της Νοτια-ανατολικής Ευρώπης, των Παρευξείνιων χωρών και της Ανατολικής Μεσογείου. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι οι θεσμοί και οι φορείς της πόλης είναι έτοιμοι από καιρό να δεχθούν το μήνυμα της δημιουργικής οικονομίας, παρά την καθολική απουσία της πολιτικής εξουσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο από αυτό το σημαντικό πεδίο της σύγχρονης οικονομικής δραστηριότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτό το ξεχωριστό σκέλος του προγράμματός μας θα ανοίξουμε τους ορίζοντες της Θεσσαλονίκης και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ραγδαία και σταθερή οικονομική ανάπτυξη και νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά».