Νέος κύκλος προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ένας νέος κύκλος προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Βιωματικών Σεμιναρίων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά να υλοποιείται από τους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου 2019 με τα εξής θέματα:
Στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία:
- «Η υγιεινή των χεριών»
- «Κουνούπια: μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά» για νήπια και Α΄ και Β΄ τάξη του Δημοτικού. Ένα αφήγημα σαν παραμύθι με θέμα τα κουνούπια.
- «Κουνούπια, ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη Δημόσια Υγεία» για Γ΄ ,Δ΄, Ε΄, ΣΤ τάξεις του Δημοτικού
- «Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος, απλά διαφορετικός», ένα πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα που εφαρμόζεται από τους επαγγελματίες υγείας με ψυχοκοινωνική ειδίκευση.
Στα γυμνάσια και λύκεια:
- «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα» (ΣΜΝ)
- «Ενεργητικός Αντικαπνιστής»
Τα προγράμματα Αγωγής Υγείας και Πρόληψης πραγματοποιούνται με τη συμβολή των διευθυντών των σχολικών μονάδων και εφαρμόζονται ανελλιπώς κάθε σχολικό έτος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας από τους επαγγελματίες υγείας του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας .
Επιπρόσθετα, στις 5 Φεβρουαρίου 2019 ξεκινά στον Άγιο Αθανάσιο και στις 7 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα που αφορά τους γονείς των παιδιών της προσχολικής (νηπιαγωγείου) και σχολικής ηλικίας (Δημοτικού) με τίτλο «Παιδική επιθετικότητα, ενίσχυση θετικής συμπεριφοράς και ο ρόλος της οικογένειας»
Πρόκειται για βιωματικά σεμινάρια που εφαρμόζονται σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ομάδες γονέων από τους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχίατρους και κοινωνιολόγους που είναι μέλη του Δικτύου και υπηρετούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Το βιωματικό σεμινάριο, που είναι δωρεάν , εφαρμόζεται σε ομάδες γονέων των 8- 12 ατόμων σε 8 δίωρες συνεδρίες, σε προκαθορισμένο χώρο και χρόνο.
Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι γονείς στην διαχείριση της επιθετικότητας των παιδιών η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές όλο τον χρόνο. Η φόρμα της αίτησης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας υπάρχουν στον ιστοτόπο του Δικτύου.
http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=754
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία