Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Μια από τα ίδια σε όλα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι ήδη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” γνώριζαν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, εκτός από τα πρόσωπα στα υπουργεία. Η πολιτική και οι τακτικές παραμένουν ακριβώς οι ίδιες προς μεγάλη απογοήτευση του ελληνικού λαού, ο οποίος για άλλη μια φορά έπεσε θύμα της αφέλειας και ευκολοπιστίας του.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός στο δόγμα της οικογενειοκρατίας, από την οποία άλλωστε αναδείχτηκε, το πρώτο πράγμα που να κάνει αφού ορκίστηκε είναι να διορίζει διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου τον…ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη! Μάλλον ο κ. Μητσοτάκη εκτίμησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο ανιψιός του έχει εισπρακτική εταιρεία και κυνηγάει τους φτωχούς (όπως και ο ξάδερφος Τσακαλώτου) για να τους πάρει ότι έχουν και δεν έχουν…

Σε λίγο δεν θα μιλάμε πλέον για κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά για οικογένεια Μητσοτάκη που κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η οικογένεια, λοιπόν, έχει έναν πρωθυπουργό (Κυριάκος Μητσοτάκης), μία βουλευτή Χανίων που λύνει και δένει σε κόμμα και κυβέρνηση (Ντόρα Μπακογιάννη), τον δήμαρχο Αθηναίων (Κώστας Μπακογιάννης), τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου (Γρηγόρης Δημητριάδης). Επίσης, η Κατερίνα Μπακογιάννη είναι πρόεδρος του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” και τα μέλη της οικογέενειας: Σία Κοσιώνη, Αλεξία Μπακογιάνννη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και Αντιγόνη Λυμπεράκη με το δικό τους τρόπο είναι μέλη του δημόσιου βίου της χώρας.

Με την “οικογένεια” στο τιμόνι της χώρας πως να περιμένει ο απλός πολίτης να δει μιαν άσπρη μέρα; Ο δανειολήπτης που βλέπει μια πλατφόρμα, η οποία θα του προστάτευε δήθεν το σπίτι, τελικά να μην λειτουργεί; Τα κόκκινα δάνεια όπως δείχνουν τα στοιχεία Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τελικά στην Ελλάδα δεν πωλούνται, αλλά μάλλον υπάρχει μια τεχνητή, μια εικονική πώληση και τελικά παραμένουν στην τράπεζα!! Μήπως είναι αυτός ο λόγος τελικά που ενώ οι τράπεζες ενημερώνουν έναν δανειολήπτη ότι πουλήθηκε το δάνειό του, τελικά αρνούνται πεισματικά να του παραχωρήσουν μια βεβαίωση που να αναφέρει ότι μετά την πώληση δεν χρωστάει πλέον στην τράπεζα; Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος είχε θέσει το συγκεκριμένο ερώτημα στον Γιάννη Δραγασάκη, από τον οποίο, φυσικά, ουδέποτε έλαβε απάντηση…