Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους 20 συνδιοργανωτές φορείς του 6ου Συνεδρίου Πληροφορικής “Technology Forum” στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης “Thessweek”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά ως συνδιοργανωτής φορέας στο 6ο Συνέδριο Πληροφορικής “TECHNOLOGY FORUM”, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη (ΚΕ.Δ.Ε.Α. –Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., ώρες 9.00-18.00).
Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM” στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων (εταιρείες πληροφορικής και βιομηχανίες) και των ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς), καθώς και στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.
Στις φετινές θεματικές του φόρουμ συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ αναμένονται διακεκριμένοι ομιλητές, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, o Apostolos “Toli” Lerios, ένας επιχειρηματίας με μεγάλη παράδοση που καθοδηγεί έναν εκλεκτικό θησαυρό νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως, η υπεύθυνη προϊόντων της Google Marily Nika και η επικεφαλής της ανάπτυξης πολιτικών της ΕΕ στους τομείς των προηγμένων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και του ψηφιακού μετασχηματισμού Ντάνα Ελευθεριάδου.
Είκοσι φορείς συμπράττουν στη φετινή διοργάνωση: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).
Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM” περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων για την ανάδειξη των συνεργασιών και των αποτελεσμάτων του στο τομέα της καινοτομίας και τεχνολογίας, που διαρκώς εμπλουτίζεται, όπως:
- Β2Β συναντήσεις – Enterprise Europe Network (Δίκτυο Πράξη)
- Προώθηση επιχειρήσεων – Enterprise Greece
- Συνεργασία με άλλες δράσεις ενίσχυσης καινοτομιών
Περισσότερες πληροφορίες: www.technology-forum.eu
Διακεκριμένοι ομιλητές θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση του TECHNOLOGY FORUM:
- Ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις για τη συμβολή του στην κατανόηση σύνθετης στρατηγικής συμπεριφοράς σε παιχνίδια και αγορές. Περισσότερες πληροφορίες για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δασκαλάκη μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://people.csail.mit.edu/costis/
- Ο Toli Lerios είναι ένας επιχειρηματίας με μεγάλη παράδοση που καθοδηγεί έναν εκλεκτικό θησαυρό νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως. Διετέλεσε συνιδρυτής της Metanautix, μιας νεοσυσταθείσας επιχείρησης για την ανάλυση big data με έδρα την Silicon Valley, η οποία αποκτήθηκε από τη Microsoft. Έχει εργαστεί στο Facebook. Ο Toli έχει λάβει 22 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και έχει απονεμηθεί το βραβείο Walter J. Gores για την Αριστεία στη Διδασκαλία και δύο Βραβεία Fairclough από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών Στάνφορντ. Ο Toli έχει δώσει, κατόπιν πρόσκλησης, πολλές διαλέξεις σε πανεπιστήμια, εκδηλώσεις TEDx και σε άλλα φόρουμ.
- Με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, η Marily Nika εργάζεται για την Google ως υπεύθυνη προϊόντων. Εργάζεται στον τομέα Engineering και επικεντρώνεται στο πώς η εφαρμογή Google Assistant μπορεί να ενσωματωθεί στις οικιακές συσκευές, προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Marily Nika κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη των υπολογιστών από το Imperial College London και είναι καθηγήτρια μερικής απασχόλησης στo Harvard Business School. Η Marily Nika έχει συμμετάσχει σε τρεις ομιλίες TEDx και έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης – συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου «Γυναίκα της Χρονιάς 2018», καθώς και του Βραβείου «Γυναίκες στην Επιστήμη και Μηχανική Επιρροή» το 2015 για την ενδυνάμωση και καθοδήγηση των γυναικών στην τεχνολογική κοινότητα. Μπορείτε να βρείτε την Marily Nika στο Twitter @marilynika.
- Η Ντάνα Ελευθεριάδου είναι επικεφαλής στην ανάπτυξη πολιτικών της ΕΕ που σχετίζονται με προηγμένες τεχνολογίες, τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο την απόκτηση τεχνολογικής και βιομηχανικής ηγεσίας στην Ευρώπη, την προώθηση της πρόκλησης των ψηφιακών πόλεων (Digital Cities Challenge) και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της επέκτασης νεοφυών εταιρειών (start ups). Σ’ αυτό το πλαίσιο, ηγείται μιας πολυδύναμης ομάδας υψηλών επιδόσεων, που σχεδιάζει, διαχειρίζεται και εφαρμόζει πρωτοβουλίες για τη χάραξη πολιτικής και υλοποιεί σύνθετα πρότζεκτ σχετικά με προηγμένη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα. Από τη θέση της, η Ντάνα Ελευθεριάδου συμβάλλει στη διαμόρφωση της βιομηχανικής πολιτικής, συντονίζοντας παράλληλα τη διαβούλευση για τις στρατηγικές πολιτικές. Επιπλέον, είναι συντονίστρια της ΕΕ στο Φόρουμ Στρατηγικής Πολιτικής για την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και εκπρόσωπος της ΕΕ στο διάλογο των G20 για την καινοτόμο ανάπτυξη και στο διάλογο των υπουργών ΤΠΕ στον τομέα των ΤΠΕ. Είναι μέλος της ομάδας ψηφιακών ηγετών του World Economic Forum (WEF).
Στο στρογγυλό τραπέζι στο τέλος του 6ου “TECHNOLOGY FORUM” θα συζητηθούν και θα τεθούν θέματα από το κοινό στους εξέχοντες φετινούς προσκεκλημένους. Εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει live streaming της συζήτησης του στρογγυλού τραπεζιού, ώστε να καλυφθεί η πιθανή επιπλέον ζήτηση για παρακολούθηση της εκδήλωσης.
Η συμμετοχή στις συναντήσεις B2B δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, ερευνητές και λοιπούς ενδιαφερομένους να μοιραστούν νέες ιδέες και να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς και ερευνητικούς εταίρους από άλλες χώρες. Στα B2B συμμετέχουν κατά παράδοση δεκάδες άτομα και οργανώνονται όπως κάθε χρονιά και φέτος από το Δίκτυο Πράξη (http://technologyforum2019.talkb2b.net/). Με την εγγραφή του στο Technology Forum, ο ενδιαφερόμενος αποκτά πρόσβαση εφόσον το επιθυμεί στην ενότητα B2B και μπορεί να ζητήσει συνάντηση με οποιονδήποτε άλλο εγγεγραμμένο στην ίδια ενότητα.
Το 6ο “TECHNOLOGY FORUM”, που απευθύνεται στα μέλη των φορέων που το διοργανώνουν, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.