Η αξία της… φρέσκιας και ελληνικής μπύρας
Τα τελευταία 3-4 χρόνια δημιουργήθηκαν 10-12 μικροζυθοποιίες και τώρα που μιλάμε στη χωρα μας δημιουργούνται κι άλλες. Αυτά τόνισε στην εκπομπή “πίσω από τις λέξεις” στο Radio1d.gr ο εμπορικός αντιπρόσωπος και διανομέας Κωνσταντίνος Μπίλλιας.
Παρά τα προβλήματα στην αγορά , την έλλειψη χρηματοδότησης και τα γραφειοκρατικά εμπόδια οι ελληνικές μπύρες έχουν μπει σε πολλές κάβες στην Ελλάδα ενώ δύο αλυσίδες τροφίμων τις έχουν συμπεριλάβει στα προϊόντα που πωλούν. Μάλιστα ελληνικές μπύρες ταξιδεύουν μ επιτυχία και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Αγγλία.Υπενθυμίζεται οτι η φρέσκια μπύρα που παράγεται στις ελληνικές μικροζυθοποιίες έχει διάρκεια ζωής 2-6 μήνες. Γι’ αυτό και η διακίνησή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γίνεται με ειδικά ψυγεία.
Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr