Γιώργος Αφαλής: Κάλεσμα στήριξης στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Ο Γιώργος Αφαλής, λογιστής στο επάγγελμα και γιος του αξέχαστου κομμουνιστή Δημάρχου Παναγιώτη Αφαλή, καλεί σε στήριξη των ψηφοφελτίων του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”:

«Σήμερα σε συνθήκες κρίσης και οικονομικής ασφυξίας για το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής.

Οι σκληροί αντιλαϊκοί νόμοι και τα μέτρα που έκαναν τη ζωή μας μαρτύριο, ψηφίστηκαν και επιβλήθηκαν από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί με το προσωπείο του «αριστερού» ξεγέλασε, απογοήτευσε και τελικά έσπρωξε στην αδράνεια ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι του λαού μας.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή μόνο το ΚΚΕ αποδείχτηκε ο πιο συνεπής και σταθερός υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων.

Δεν έκανε πίσω στις δυσκολίες, δεν είπε ψέματα και δεν χάιδεψε αυτιά.

Πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας.

Πραγματικά αριστερός είναι αυτός που μάχεται και αγωνίζεται ενάντια στους εκμεταλλευτές του, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα γεράκια του πολέμου και όχι αυτοί που δίνουν «γη και ύδωρ» στους εγκληματίες των λαών.

Γι αυτά τα ιδανικά αγωνίστηκε ο πατέρας μου Παναγιώτης Αφαλής και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές που στάλθηκαν σε φυλακές και ξερονήσια.

Όσοι ακόμα κρατάμε στην καρδιά μας αυτή τη φλόγα του αγώνα και της πάλης για τα δίκια του λαού πρέπει τώρα να συμπορευτούμε και να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται».

 

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Αφαλή

Ο Π. Αφαλής γεννήθηκε το 1916 στην Οινόη του Πόντου και πέθανε στις 2 Γενάρη του 2015 σε ηλικία 99 χρόνων. Σε ηλικία 20 χρόνων (το 1936) οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Υπήρξε μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Σωματείου Αρτεργατών. Συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη.

Πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση.

Για τη συνδικαλιστική του δράση εξορίστηκε στον Αη Στράτη.

Το 1964 εκλέχθηκε δήμαρχος Συκεών μέχρι και το 1967, όπου με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 21ης του Απρίλη εξορίστηκε στη Γυάρο. Το 1975 επανεκλέγεται δήμαρχος Συκεών, μέχρι και το 1988.