Βουλιάζει η οικονομία στην μεταμνημονιακή Ελλάδα
Οριστικό τέλος βάζει η ίδια η πραγματικότητα στο αφήγημα του πρωθυπουργού περί δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Ο νέος νόμος που προωθεί η κυβέρνηση, για διάδοχο του Κατσέλη, όχι μόνο αφαιρεί πολλά δικαιώματα από τον δανειολήπτη, αλλά ορίζει τις τράπεζες βασικό ρυθμιστή του προβλήματος των “κόκκινων” δανείων, αγνοώντας επιδεικτικά τους δανειολήπτες. Την ίδια στιγμή η ανεργία αυξάνεται, η έξοδος στις αγορές μοιάζει αδιανόητη, ολοένα και περισσότεροι μεταναστεύουν στο εξωτερικό, οι φόροι αυξάνονται, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει, η Παιδεία συνεχώς χειροτερεύει και υποβαθμίζεται. Επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο καθημερινά και άλλες εγκαθίστανται στην Βουλγαρία.
Παράλληλα, οι πλειστηριασμοί αφορούν όλο και περισσότερους οφειλέτες, ενώ οι κατασχέσεις έχουν ξεπεράσει τις χίλιες ημερησίως.
Δυστυχώς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντί να λάβουν μέτρα προς όφελος όλων των πολιτών, παίρνουν μέτρα προς όφελος των τραπεζών. Με τη μόνη διαφορά ότι σε λίγους μήνες οι πολιτικοί θα ζητήσουν την ψήφο όχι των τραπεζών, αλλά των πολιτών.
Με τα τελευταία γεγονότα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι πολιτικοί με τις τράπεζες έχουν ένοχες σχέσεις και εκβιάζουν ο ένας τον άλλον. Ο Πρόεδρος της Attica bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης κατηγορείται από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι συμπεριφέρεται δήθεν ως εκτελεστικός Πρόεδρος και κλονίζει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Δ.Σ. Παράλληλα, τα δάνεια Καλογρίτσα από την Attica και τα θαλασσοδάνεια όλων των κομμάτων δείχνουν ότι ενώ υπάρχει μια καλή συνεργασία από την οποία τράπεζες και πολιτικό σύστημα βγαίνουν κερδισμένοι, την ίδια στιγμή τσακώνονται και διεκδικούν ακόμα περισσότερα οφέλη, απειλώντας να βγάλουν στη φόρα ο ένας τα άπλυτα του άλλου.
Με αυτό το σκηνικό, απόλυτης διαφθοράς, σήψης και κατάπτωσης θα κληθούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να εκλέξουν κόμματα στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Τα περισσότερα κόμματα φέρουν αμαρτίες και έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Υπάρχουν όμως δυνάμεις νέες και άφθαρτες που σίγουρα ο ψηφοφόρος πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη.