ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον καρκίνο του πνεύμονα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή, με τίτλο: «Καρκίνος του Πνεύμονα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία (5th Symposium Lung cancer: From Diagnosis To Treatment)» το οποίο θα πραγματοποιηθεί́ από την Παρασκευή 28 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη.
Το Συνέδριο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ελληνικά επιστημονικά δεδομένα, καθώς περιλαμβάνει υψηλό επίπεδο θεματολογίας. Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.00, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Καραγιάννης, καθώς και η Προέδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Παθολόγος-Ογκολόγος Σοφία Μπάκα.
Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ο διακεκριμένος Θωρακοχειρουργός Δρ. Ν. Zama, ο οποίος θα μιλήσει για την πολιτική των Η.Π.Α. στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα για την επόμενη πενταετία. Επίσης, ο Καθηγητής από την Αυστραλία και ένας εκ των ιδρυτών μεγάλων ερευνητικών ογκολογικών εταιρειών, N. Van Zandwijk θα μιλήσει για τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του μεσοθηλιώματος, ο Καθηγητής Παθολογοανατομίας M. Papotti από την Ιταλία, θα μιλήσει για τους νέους δείκτες που χρησιμοποιούνται πλέον για την ανεύρεση της σωστής θεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Η Καθηγήτρια M. Gottfried από το Ισραήλ θα μιλήσει για τα νέα φάρμακα στην Ογκολογία με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα ένδειξη του συνδυασμού ανοσοθεραπείας και χημειοθεραπείας.Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εξαίρετοι Ογκολόγοι διαφόρων ειδικοτήτων εξειδικευμένοι στον καρκίνο του πνεύμονα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα, καθώς και άλλοι επιστήμονες υψηλού κύρους.
Το Συνέδριο οργανώνεται από το Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών και τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, τηςΔιεθνούς Ομάδας BINO (Balkanian Investigation Network Of Oncology) και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου.