9ο Workshop για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN (Lab for Thin Films – Nanobiomaterials – Nanosystems – Nanometrology) του  Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδος ΗΟΡΕ-Α διοργανώνουν το «9ο Workshop για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών: Στοχεύοντας τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό» τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», στην Αθήνα.

 

Το Workshop θα φέρει κοντά διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, μηχανικούς, ειδικούς από τον χώρο των επιχειρήσεων, επενδυτές, φορείς διαμόρφωσης πολιτικών, εκπροσώπους εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών και νέους επιχειρηματίες για να συζητήσουν, να σχηματίσουν δίκτυα και να εγκαθιδρύσουν τη στρατηγική και την απαιτούμενη πολιτική για την ενδυνάμωση της ραγδαία αναπτυσσόμενης Βιομηχανίας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και τον ρόλο της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ευρώπης.

 

Αναλυτικά, τα θέματα του Workshop:

 

  • Ο τομέας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και οι σχετικές δραστηριότητες
  • Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
  • Εκτυπωμένα Οργανικά Ηλεκτρονικά στα Εργοστάσια του Μέλλοντος
  • Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας
  • Εφαρμογές στην Ενέργεια και τον Φωτισμό για Έξυπνα Κτίρια, Αυτοκινητοβιομηχανία, Υγεία κ.ά.
  • Εφαρμογές για Αισθητήρες, Wearables, IoT
  • Εφαρμογές για Έξυπνη Συσκευασία
  • Επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
  • Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως
  • Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και Εμπορικής Αξιοποίησης

 

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο  9ο Workshop ως εκθέτες ή χορηγοί, μπορούν να αναζητήσουν την επιλογή που  ταιριάζει στο προφίλ του φορέα τους στον σύνδεσμο  http://www.ltfn.gr/9ws/index.php/exhibition-sponsorship

 

Οι start-up εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους σε χρηματοδοτικούς οργανισμούς και στρατηγικούς συνεργάτες, ενώ οι ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς μπορούν να υποβάλουν πόστερ  των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες, στον σύνδεσμο: http://www.ltfn.gr/9ws/index.php/about-the-workshop

 

 

To Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ

 

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr) του ΑΠΘ από την ίδρυσή του, το 1991, αποτελεί Διεθνές Κέντρο Αριστείας και  κατευθύνει την Παγκόσμια Έρευνα και Τεχνολογία στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών. Συντονίζει τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα SmartLine και Cornet, στο πλαίσιο τoυ HORIZON 2020. To SmartLine στοχεύει  στην ανάπτυξη του Εργοστασίου του Μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη, με την παραγωγή Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων μέσω ευφυών κατασκευαστικών διαδικασιών με μηδενικά ελαττώματα. Το Cornet στοχεύει στη βελτιστοποίηση της παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων, με τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με αξιόπιστα πρότυπα και ενός  Ανοικτού Περιβάλλοντος Καινοτομίας για τη γρήγορη απορρόφηση των αποτελεσμάτων από την παγκόσμια βιομηχανία.